avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nedeclararea facturilor...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nedeclararea facturilor...

Buna ziua...sper ca ma poate ajuta cineva cu o intrebare!!!Firma unde lucrez nu a inregistrat toate facturile emise de catre furnizori,acest fapt constituie evaziune fiscala?Mentionez ca furnizorul era platitor de tva,drept urmare tva ul era platit dar nu inregistrat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 19:37, 14 Decembrie 2014
Nu este evaziune.

Daca nu erau facturi pt firma ar fi trebuit sa le inregistreze si sa nu deduca tva si cheltuiala.
Oricum nu cred ca vor avea probleme cu fiscul ca nu au inregistrat o factura de la un furnizor.
Legea 241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscal:
Art. 9. -
(1) Constituie infractiuni de evaziune fiscalã si se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmãtoarele fapte sãvârsite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligatiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
b) omisiunea, în tot sau în parte, a evidentierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;
c) evidentierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bazã operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune societate/ ce raspundere mai are vechiul administrator??? edys_cafe edys_cafe Daca o societate este cesionata, se preda active/pasive, descarcare/predare de gestiune/acte , ce raspundere mai are vechiul administrator??/ Mentinez ca la ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? dragonel dragonel O societate privata de instalatii, efectueaza o lucrare fara a incheia un contract de lucrari si fara a elibera chitanta corespunzatoare sumei primite, ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni in cazul veniturilor neimpozitate, neinregistrate in c.i.m. alingiuroiu alingiuroiu Buna seara, In cazul unui angajat in cadrul unei firme cu contract individual de munca in care este stipulat un venit net/ brut de minimum pe economia dar ... (vezi toată discuția)