avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna apartament
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna apartament

Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de deasupra dar ei sustin ca nu au nicio problema la instalatiile sanitare, redirectionandu-ma catre ceilalti vecini pana la etajul 4 si recomandandu-mi sa chem un instalator. In situatia in care chem un instalator, acesta nu poate constata decat ca am tavanul ud, mucegai, dar tot nu-mi rezolv problema pentru ca apa nu curge de jos in sus. Mentionez faptul ca posed o polita de asigurare locuinta care prevede ca risc asigurat si inundatia provocata de apa. In situatia in care nu am reusit sa aflu de la ce etaj este problema, firma de asigurari ma va despagubi doar pentru reparatiile din apartamentul meu? Sau se va face o cercetare pentru a afla daca este vreo teava sparta pe undeva pe la etajele superioare, caz in care se va proceda la reparatia tevilor respective? Se va elimina cauza sau se va trata efectul?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 03:00, 4 August 2010
In mod normal asiguratorul va despagubi reparatia, intelegand tot ce a provocat evenimentul. Pt. asta dv. va trebui sa chemati asiguratorul sa vada si sa va deschida dosar de dauna. Apoi probabil ca va trebui sa chemati un instalator autorizat care sa va execute reparatia, sa intocmeasca un deviz pe care sa-l aprobe asiguratorul si apoi acesta va recupera banii fie de la vinovat, fie de la asociatia de locatari(proprietari) daca defectiunea este la partile comune.
Atentie la evenimentele asigurate:
-Unul este avaria la instalatii
-Altul este inundatie de la apa din conducte
Daca in primul caz se despagubeste avaria(reparatia) instalatiei de apa(daca va apartine tronsonul avariat), in cazul al doi-lea, se despasgubeste avaria pricinuita de apa(zugraveti/tencuieli pereti/plafon, mobila, parchet, etc.) si asta numai dupa ce s-a efectuat reparatia.Vinovatul este cel care va plati asiguratorului suma despagubita(neglijenta sau lipsa intretinere/revizie instalatie) in cazul cand este un tert(vecin sau asociatia)
Unii asiguratori, acorda (in mod explicit) si repararea conductei in caz de inundatie, dar in acest caz in mod sigur prevederea este scrisa in conditii.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)
Dovada de inundatie de la asociatia de proprietari janinasalvastru janinasalvastru ma confrunt si eu cu o problema: dupa pasti am avut o inundatie pe scara in care eu locuiesc, si culmea eu sunt si administratorul asociatiei. inundatia a fost ... (vezi toată discuția)
Daune repetate provocate de vecinul de deasupra ... buna seara... locuiesc la etajul 3 ...de aproximativ 20 de ani ... elenabrasov elenabrasov Buna seara... Locuiesc la etajul 3 ...de aprozimativ 20 de ani fiul dependent de alcool al proprietarului de la etajul 4 a daramat acoperisul balconului ceea ... (vezi toată discuția)