Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 7198 soluții astăzi

Anul acesta, avocatnet.ro împlinește 20 de ani și, pentru că ne citești, îți oferim un voucher aniversar pe care îl poți utiliza la serviciile noastre. Descarcă voucherul

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daune repetate provocate de vecinul de deasupra ... ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daune repetate provocate de vecinul de deasupra ... Buna seara... Locuiesc la etajul 3 ...de aproximativ 20 de ani ...

Buna seara... Locuiesc la etajul 3 ...de aprozimativ 20 de ani fiul dependent de alcool al proprietarului de la etajul 4 a daramat acoperisul balconului ceea ce a determinat inundarea balconului apartamentului meu la fiecare ploaie precum si infiltratii de umezeala si mucegai... Data situatia vecinului --- batran si bolnav--- am propus sa sustin financiar toate reparatiile necesare in apartamentul sau pentru a rezolva problema. Fiul nu a fost de acord si ori de cate ori era interpelat raspundea in mod injurios si amenintator ( imi gaseam masina zgariata sau vandalizata in diverse moduri). Dupa moartea tatalui situatia a devenit si mai dificila... Am renovat apartamentul meu cheltuind 10 000 euro ...incercand sa izolez cat mai bine , dar cu timpul rezultatul a fost acelasi. Nu ma aflu in tara si acum nu pot merge . In ultima luna a provocat inundarea apartamentului meu si al vecinilor de doua ori intr-o luna. Vecinii fac presiuni asupra mea pentru ca apa a trecut de apartamentul meu ajungand la ei ... Toate instalatiile apartamentului meu sunt noi si nu am avut nici o defectiune , dar , chiar si vazand ca apa curgea din tavan si nu de la tevi asteapta ca eu sa rezolv situatia. CE ACTIUNI LEGALE AS PUTEA FACE PENTRU A REZOLVA PENTRU TOTDEAUNA? Ar fi de dorit si recuperarea daunelor , dar macar sa pot repara din nou si pentru ultima data . Nu pot sa nu regret ca repercursiunile le vor suporta si ceilalati 3 frati mostenitori , dar toata aceasta situatie are nevoie de o rezolvare radicala... Multumesc pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:35, 8 Aprilie 2021
Anuntati asociatia de proprietari si solicitati ca reprezentantul acesteia (de regula administratorul) sa constate in prezenta Dvs. (sau a unei persoane imputernicite de Dvs.) care este situatia de la fata locului si sa incheie un proces verbal. Luati legatura cu un expert in instalatii pentru intocmirea unui raport de expertiza care sa prezinte avariile existente la apartament, sa constate sursa acestora si arate lucrarile ce trebuie executate, cu estimarea costurilor.
Chemati in judecata proprietarul/proprietarii de la etajul 4 si solicitati repararea prejudiciilor. Nu intarziati, pentru ca in caz contrar, veti fi obligata sa suportati Dvs. reparatiile la apartamentele vecinilor de la etajele inferioare. Expertiza se poate face si in cazul procesului, daca vreti sa urgentati initierea procesului. Puteti solicita de la vecinii vinovati si suma cheltuita anterior, daca aveti facturi si chitante si nu a trecut o perioada mai mare de 3 ani de la reparatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat
Multumesc mult...am locuinta asigurata fie pentru daune subite cat si provocate cu acoperire totala...dar daca situatia se tot repeta dat fiind conditia de sanatate mintala a vecinului ...ca sa zic asa ... nu reprezinta o solutie definitiva...
Solutia este tot promovarea unei actiuni in instanta. Chiar daca nu solicitati ca vecinul sa va despagubeasca pentru prejudiciile aduse apartamentului, sunteti indrituita a cere obligarea acestuia la efectuarea reparatiilor necesare sau, in subsidiar, abilitarea Dvs. in acest sens. Raspunderea Dvs pentru pagubele aduse apartamentuluii de la etajul inferior subzista, chiar daca aveti asigurare. Reparatiile periodice, efectuate in temeiul asigurarii pentru daune, nu reprezinta decat o solutie temporara, asa cum corect ati sesizat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este problema generata de deficiente la instalatia parte individuala deci asociatia d eproprietari nu are autoritatea si competenta sa se implice
Legal ar fi trebuit sa incheiati asigurare facultativa a apartamentului sa prevedeti anumite clauze inundatie,
incendiu,situatie in care asiguratorul ar fi incheiat si deschis dosar de dauna ar fi constatat si consemnat factorii generatori var fi avansat c/v prejudiciu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Cel mai bine este să acționați în judecată -cat mai repede posibil- pe vecinul care va creează astfel de neplăceri. Înțelegând că sunt mai mulți frați după urma tatălui decedat, aceștia fiind posibili proprietari( daca au dezbătut succesiune- aici este de verificat!), ar trebui sa ii chemați în judecată pe toți și să cereți repararea daunelor la dvs. in apartament și refacerea acelui balcon/terase ce a fost stricată și din cauza căruia/căreia inteleg că se întâmplă aceste inundații!
In cadrul procesului se va face o expertiză care va arata de unde se produc aceste prejudicii! Nu sunt de părere sa o faceți acum, fiind o expertiză extrajudiciară care nu are aceeași valoare că una judiciară!
Este foarte bine să consultați un avocat care va va îndruma și reprezenta cel mai bine in fata instantei!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

Alte discuții în legătură

Inundare vecini ana_turcoman ana_turcoman Buna ziua, Va cer suportul intr-o situatie pe care nu stiu cum sa o gestionez. Unul dintre vecinii de la etajele superioare face lucrari de reconditionare ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat... inundatie totala apartament, despagubiri Emilia-Stoica Emilia-Stoica Acum aproximativ un an mi-a fost inundat apartamentul total in timp ce eu ma aflam in strainatate,m-am intors mai tarziu cu cateva luni cand deja multe din ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma inunda elenamm elenamm buna seara! la prima vedere nu pare o problema asa grava, dar in realitate este chiar teribila. vecinul de la etajul superior imi inunda tavanul de la baie de ... (vezi toată discuția)