avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suprasolicitare la loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suprasolicitare la loc de munca

Buna ziua,
De 3-4 ani incoace lucrez la un restaurant, meseria mea este de bucatar (toti care sunt in domeniu stiu ca intr-o bucatarie de restaurant nu poate lucra doar 1 bucatar),de 6 luni am fost lasat fara ajutoare , pe langa acest fapt , mi s-a stabilit un program de 8 ore zilnic luni-sambata pe timp de iarna, iar vara pana la 12 ore luni-duminica uneori stau si 24 de ore, pe deasupra angajatorul mi-a impus sa nu-mi scrie in cartea de munca salariul REAL , ci cel minim pe economie, ce pot face impotriva lui, dar sa fiu in anonimat pana pot sa-mi retrag cartea de munca de la el si sa plec la alt loc de munca?(sunt sub contract, in contract nu e specificat acelasi program).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 7 August 2010
Nu aveti9 decit sa va adresati ITM-ului, inspectorii de munca care vor veni in control au obligativitatea pastrarii confidentialitatii informatiilor
Chitaristul a scris:

ce pot face impotriva lui, dar sa fiu in anonimat pana pot sa-mi retrag cartea de munca de la el si sa plec la alt loc de munca?(sunt sub contract, in contract nu e specificat acelasi program).


Carnetul de munca apartine salariatului si nu poate fi oprit de angajator.
Banuiesc ca nu este o firma care sa isi permita sa aiba persoana angajata pentru a face mentiunile in carnet si in consecinta aceste carnete de munca sunt la ITM.
La incetarea raporturilor de munca, in baza deciziei pe care o intocmeste angajatorul, va duceti la ITM si va ridicati carnetul de munca.
top dan a scris:

Nu aveti9 decit sa va adresati ITM-ului, inspectorii de munca care vor veni in control au obligativitatea pastrarii confidentialitatii informatiilor

In primul rand multumesc pentru raspuns,dar... domnul patron are si unpic de influenta politica in acest oras , este posibil sa ajunga la urechile dumnealui? ...sa tinem cont ca suntem in Romania ...
Daca ne luam intotdeauna ca reper ca nu putem face nimic ca patronii au influenta, atunci nu mai are sens sa ne plangem de problemele pe care ni le creaza.

Pentru a obtine carnetul de munca aveti doua posibilitati : sesizare ITM si/sau actiune in instanta - judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit banii de la patron-contract de munca semnat de el. m-a pacalit 2 ani de zile. dorudoru dorudoru Va rog indrumati-ma ! Sunt o femeie de 43 ani. Am lucrat la un restaurant pana saptamana trecuta. Am plecat deoarece patronul timp de un an nu mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Abuz relatii de munca miri_miriana miri_miriana Ce se poate face in cazul obligarii angajatilor la 10,5 ore de munca pe zi,de luni pana vineri ,si sambata..tot obligatoriu..la 8,5 ore?? Mentionez ca metode ... (vezi toată discuția)
C.i.m 4 ore Barbu1 Barbu1 buna ziua M-am angajat la un restaurant ca aj de bucatar cind m-am angajat patronul mi-a spus ca are o situatie financiara mai dificila si sa acept c.im de 4 ... (vezi toată discuția)