avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz relatii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz relatii de munca

Ce se poate face in cazul obligarii angajatilor la 10,5 ore de munca pe zi,de luni pana vineri ,si sambata..tot obligatoriu..la 8,5 ore?? Mentionez ca metode de obligare: intimidari..amenintari...si transportul la si de la firma pus dupa acelasi program de 10 ore.Firma este in afara localitatii ,iar daca indraznesti sa pleci dupa 8,5 ore de munca(pauza trebuind recuperata) nu ai cu ce..trebuind sa te descurci pe cont propriu sa te intorci acasa in oras!! Va rog un raspuns!! Situatia a depasit orice limita...si nici macar nu suntem platiti pentru acele ore suplimentare!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 29 Noiembrie 2012
Aveti contract individual de munca ?
Daca da, in cuprinsul acelui contract trebuie sa fie inserat timpul de munca..
Faceti sesizare la ITM ... Sa vina sa ii verifice!
Programul de lucru trecut in contract este de 8 ore..!Multumesc voi apela la itm cu tot riscul..pentru ca sesizarea trebuie semnata, nu poate fi anonima..!!Si desi itm are obligatia pastrarii confidentialitatii..un risc tot exista..la cata coruptie exista..!! Mersi..asa voi face..situatia asta nu mai poate continua...!!
Daca trimiteti sesizare anonima , nu vi se va lua in calcul ..... exista si cadrul legal pentru a vi se clasa sesizarea trimisa anonima ... si inca ceva, nu toti functionarii de la ITM sunt corupti ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprasolicitare la loc de munca Chitaristul Chitaristul Buna ziua, De 3-4 ani incoace lucrez la un restaurant, meseria mea este de bucatar (toti care sunt in domeniu stiu ca intr-o bucatarie de restaurant nu poate ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare wera377 wera377 sunt angajata la penny market si mai nou suntem obligati de unii adjuncti sa prestam ore suplimentare fara a fi platiti mai mult de exemplu duminica suntem ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare in week-end fortate speed_1978 speed_1978 Este legal sa fii fortat sa prestezi ore suplimentare in cursul saptamanii si mai ales in week-end?adica de genul \\"daca nu vii iti scad salariul sau te dau ... (vezi toată discuția)