avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare

am facut parte din personalul nedidactic al unei gradinite timp de 10 ani in urma reducerilor de personal am fost anuntata ca postul va fi restrucurat si voi ajunge in somaj . vreau sa stiu daca voi benefici de salarii compensatorii , daca este prevazut undeva asa ceva
gradinita este de stat
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
somaj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 8 August 2010

In Contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010, publicat in Monitorul Oficial nr. 5/29.01.2007:

Art. 74. - Alineatele (2) În cazurile în care unitatea este obligată, potrivit legii, să acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncă, durata preavizului va fi de 20 de zile lucrătoare.
si
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.


Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci când încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare a unor motive ce nu ţin de persoana salariatului.


Daca gradinita era de stat , atunci pentru sectorul bugetar sunt alte prevederi referitor la disponibilizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)
Somajul dupa maternitate elizanicole98 elizanicole98 Buna ziua!As avea o intrebare:imediat dupa maternitate,as avea dreptul la somaj,avand in vedere ca postul meu la serviciu s-a desfintat si s-au facut reduceri ... (vezi toată discuția)
Trimis in somaj miha12ella miha12ella Beneficiez de salarii compensatorii la trimiterea in somaj cu art. 65(1) ?Mentionez ca lucrez in prestari servicii. (vezi toată discuția)