avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare suspendare permis radar mobil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare suspendare permis radar mobil

02.08.2010 - suspendare permis pt depasire viteza cu 57 KM/h, radar mobil
DE 583, directia spre Iasi.
Inainte cu 500 m de KM 63 , viteza este restrictionata la 80 Km/h. De la Km 63 pana la intrarea in Valea Lupului( localitate inainte de Iasi) viteza este restrictionata la 60 KM/h.

Masina politiei - logan albastru neinscriptionat, care se deplasa in acelasi sens cu mine( spre Iasi ), m-a ajuns din urma in zona restrictionata la 80 KM/h cand a pornit radarul( atunci mi-a bipait detectorul). Eu cred ca aveam intre 110 si 120 km/h si ma deplasam in coloana. Cand m-a semnalizat detectorul am redus putin viteza si am tras pe banda din dreapta. masina politiei a mers un timp in spatele meu dupa care m-a depasit. Dupa aprox. 1 km am fost tras pe dreapta pt viteza - 117 km/h si mi s-a suspendat permisul.
Recunosc, spre rusinea mea, ca nu am luat in considerare restrictia de viteza. Este in afara localitatii, si in general se merge repede pe acolo. Cand am fost oprit de politie eu mergeam intr-o coloana de masini, nu mai repede ca altii si presupun ca am fost oprit pt ca am masina cu nr de Bistrita Nasaud.
E clar ca am mers peste viteza legala in zona, insa suspectez ca radarul a fost pornit din mers, cand au ajuns in spatele meu si m-a prins cu 117 km/h. Oricum cand m-a semnalizat detectorul am redus la aprox 100 ( cat credeam eu ca e legal, fiind in afara localitatii).

Deasemenea suspectez ca eram in zona restrictionata la 80 km/h, cand am fost inregistrat.

Intentia mea este sa contest PV si sa cer incadrarea la amenda si puncte, sau ideal - anularea PV. Amenda am platit-o deja- ma pregateam sa cer reducertea la 1 luna de suspendare.

Maine,cel tarziu miercuri 11.08 vreau sa depun contestatia si mi-ar fi de folos un ajutor in redactarea corecta a acesteia.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:41, 9 August 2010
Luati legatura cu un avocat.
Eu personal am pierdut un proces pe o speta asemanatoare la Buzau.
Am apelat la un jurist care... nu a avut argumente prea multe desi : politistul nu avea ordin de deplasare pe acel tronson de drum, am semnat pv cu obiectii, si omologarea radarului era expirata de 38 de zile.... Mult succes!
Masina politiei venea din spatele tau cand te-a surprins depasind viteza? Cu alte cuvinte masina politiei rula cu aceeasi viteza ca si tine sau mai mare? Adica nici ei nu au respectat regimul de viteza ?
Pot sa te ajut sa redactezi plangerea contraventionala cu conditia sa am anumite detalii. Putem vorbi in privat.
Multumesc.

Cum putem lua legatura?
Ti-am trimis mesaj privat.
Interventie moderator

@abcdeadi

Va reamintesc ca, potrivit regulamentului de postare, In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde. Urmatoarele mesaje de acest gen vor fi sterse. Multumesc!

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestația pv Ghighie Ghighie Am contestat pv in care se menționează că am circulat cu 108km /h pe un sector de drum de 60, mi-a fost luat caenetul. Am solicitat filmarea in care apare ... (vezi toată discuția)
Am castigat fondul, cum procedez in recurs? comm comm Buna ziua, am o problema cu un pv radar contestat la judecatorie, eram cu familia mergeam in coloana , masina politiei nesemnalizata(logan albastru) a ajuns in ... (vezi toată discuția)
Cotestare viteza radar mobil Augutiny Augutiny Am fost oprit de un echipaj de Politie cu MCV si mi-au comunicat ca am fost detectat de aparatul radar. Am intrebat imediat care este limita de viteza in zona, ... (vezi toată discuția)