avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cotestare viteza Radar mobil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cotestare viteza Radar mobil

Am fost oprit de un echipaj de Politie cu MCV si mi-au comunicat ca am fost detectat de aparatul radar. Am intrebat imediat care este limita de viteza in zona, deoarece eu nu aveam decat vreo 55 km/h si m-am gandit ca era vreo limitare mai speciala de 30 sau 40 si nu am vazut-o. Agentul de politie mi-a confirmat ca limita era de 50, dar ca eu aveam 73 km/h. I-am spus ca este imposibil. Eram intr-o loclaitate destul de lunga (Racari, Dambovita, pt cine cunoaste) si mergam asa incet de cand am intrat in localitate. Mi-a spus sa vin la masina lor sa vad filmarea.
Am mers dupa agent la masina, mi-a aratat imaginile si se vedea masina mea. I-am explicat ca este imposibil, din moment ce eu mergeam foarte incet, maxim 55 km/h (pe vitezometrul masinii, care stim cu totii indica mai mult decat realitatea). In acest caz cei 73 km/h pe care ii spuneau ei la mine pe bord ar fi trebuit sa fie 83 km/h. Imposibil sa confunzi 55 cu 83. Diferenta e prea mare. M-au depasit o multime, tocmai pt ca mergeam incet.
Am vreo sansa daca fac contestatie?
E posibil ca aparatul radar sa fi inregistrat o masina care mergea in celalalt sens? Sa fie vreo eroare in setarile radarului? Cum dovedesc?
Azi ar trebui sa platesc amenda. Am luat-o vineri.
Are cineva vreo idee?

Mentionez ca am semnat procesul verbal, completand si mentiunea ca nu recunosc viteza.
Era mai bine sa nu semnez?
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
Augutiny, utilizator
Cel mai recent răspuns: Augutiny , utilizator 10:57, 7 Iulie 2014
Teoretic ,daca aveti probe indubitabile care sa rastoarne constatarile bazei tehnice de constatare a vitezei in trafic,aveti dreptul sa contestati PV in termen de 15 zile de la comunicare
E posibil ca aparatul radar sa fi inregistrat o masina care mergea in celalalt sens?

Nu
Aspectul ca nu ati semnat PV ,nu constituie temei legal care eventual sa atraga anularea PV
Procesul verbal l-am semnat si am mentionat ca nu recunosc viteza.

Problema este ca eu sigur nu mergeam asa tare, iar politistii au tot comentat intre ei privind imaginile, dupa care s-au intors spre mine si au spus: „Sigur este viteza dvs. Sunteti cap de coloana si deci dvs sunteti”. Asta m-a facut sa fiu si mai suspicios.
Sunt aproape sigur ca e o greseala sau o smecherie de-a lor.

Probe eu n-am. Dar ma gandeam daca se pot viziona imaginile si de un expert si demonstra daca au gresit sau nu.

Personal sunt absolut convins ca nu aveam acea viteza. Diferenta este imensa, 30km/h intre ce indica vitezometrul meu si ce pretind ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare radar Andron222 Andron222 Sal Cine ma poate lamuri? Mergeam ca de fiecare dimineata la srv. Si m-a prins radarul cu 69 km/h, nu as avea nimic inpotriva daca aveam si eu pe burd macar ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere (viteza). pot castiga contestatia sau nu? AleXandru_123 AleXandru_123 Buna seara, in data de 4.03.2012 am fost surprins pe drumul E70, in afara localitatii, cu o viteza de 174 km/h cu un... Logan 1.4:O. M-a oprit masina care avea ... (vezi toată discuția)
Amenda radar alexxap2004 alexxap2004 Buna ziua, in cursul zilei de astazi m-a oprit potlitia rutiera. Agentul sustinea ca am depasit viteza cu 30km. Mi-a scris proces verbal, inregistrarea mi-a ... (vezi toată discuția)