avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Buna ziua,
Sunt pe cale de a divorta de sotul meu. Am un copil cu un alt barbat. Vreau sa ma stabilesc in strainatate. Fostul sot nu va vrea sa-si dea acordul ca sa plec cu copilul.
Am inteles ca singura solutie ar fi stabilirea paternitatii prin judecatorie pe baza unei analize ADN.
Intrebare: Se poate face analiza in prealabil si sa fie folosita in instanta dupa caz, sau trebuie ca aceasta analiza sa fie ceruta de catre judecator?
Exista centre agreate de realizare a analizelor de paternitate?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: c0rr6y , utilizator 07:01, 11 August 2010
Dupa divort trebuie sa face-ti actiune in tagada paternitatii;
O prima solutie este sa va fie incredintat minorul spre crestere si educare in cadrul dosarului de divort, sau in urgenta ca sa puteti pleca din tara mai repede , pe cale de ordonanta presidentiala-incredintare minor spre crestere si educare pana la solutionarea dosarului de divort.
Nu va recomand sa face-ti un test ADN inainte,-este proba extrajudiciara si nu este obligatoriu sa fie acceptata de judecator;
S-ar putea sa trebuiasca sa o repetati in cadrul dosarului; Puteti risca daca vreti si daca trebuie sa plecati din tara;
Testele ADN se fac la Bucuresti la IML.
Multumesc frumos pentru raspuns.
O zi buna.
Inca o intrebare...
Cat poate dura un proces de stabilire a paternitatii?
Exista si varianta simpla, de comun acord al partilor (mama, tata si sotul)? Adica tatal real recunoaste copilul si sotul este de acord ca nu este al lui.
Multumesc
poate dura destul de mult din cauza ca rezultatul testului ADN vine f greu. daca exista acord intre parinti si tatal recunoaste ca este copilul lui dureaza mult mai putin procesul.
Cautand pe net am gasit o serie de societati (laboratoare) care fac test de paternitate in 15 zile...
Cat poate sa dureze la IML in cazul unui proces?
Puteti sa-mi dati un ordin de marime referitor la durata procesului in ambele situatii: cu acordul partilor si cu test paternitate...

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)