avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitate

Buna ziua,
La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de catre instanta, cu drept de apel/recurs 30 zile. Intre timp am si nascut , iar pe certificatul de nastere al copilului este trecut automat fostul sot. Cum ar trebui procedat in continuare pentru ca tatal biologic sa poata recunoaste copilul, sa putem modifica certificatul de nastere si eventual sa putem adauga si cheltuieli de judecata intrucat este posibil sa nu putem introduce dosarul pentru alocatia copilului deoarece el nu este de acord cu nicio solutie amiabila de a rezolva situatia? Trebuie sa asteptam ca hotararea de divort sa fie definitiva si irevocabila? Se poate deschide un proces si in momentul acesta? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:43, 18 Octombrie 2019
Obligatoriu trebuie să deschideți proces de tăgadă a paternității. Tăgada de paternitate nu se poate rezolva amiabil, ci trebuie obligatoriu decizie judecătorească. Trebuie să plătiți testul ADN câteva mii de lei la INML.

Cheltuielile de judecată și testul ADN trebuie să le suportați dumneavoastră și/sau tatăl biologic al copilului. Nu e culpa fostului soț că dumneavoastră ați născut în timpul procesului de divorț.

Nu puteți obține cheltuieli de judecată de la fostul soț, că nu el este tatăl biologic, și nu-i vinovat el ca ați născut fiind încă în acte soția lui.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Dapix, utilizator
Tagada de paternitate nu e legata de procesul de divort, asa ca il puteti incepe imediat.
Putti cere apoi in instanta pe calea ordonantei presedintiale, suplinirea acordului pt dosarul de alocatie, vedeti intai de ce aveti nevoie.
Puteți deschide acum
un proces în tăgada paternității, eu în asemenea litigii introduc și capete de cerere privind stabilirea filiației cf art 408, alin 3 iar instanța se va pronunța și cu privire la autoritatea părintească, etc!
Prin urmare, în același litigiu se va tăgădui paternitatea în raport cu soțul și se va stabili fața de tatăl biologic!
În această speță, se va administra inclusiv proba cu expertiză medico legala test ADN!
Contractați servicii avocațiale și porniți demersul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o mătușă care a divorțat recent. procesul ... I.V.L I.V.L Bună seara, am o mătușă care a divorțat recent. Procesul de divorț a durat în jur de doi ani, timp în care ea a rămas însărcinată cu un alt ... (vezi toată discuția)