avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stramutare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stramutare

Buna ziua,
As dori sa supun atentiei dvs urmatoarea speta:
Am declarat recurs impotriva unei sentinte la Curtea de Apel. Ulterior am facut cerere de stramutare la Inalta Curte. Aceasta a fixat termen de solutionare a cererii mele in ianuarie 2011.
Intre timp recursul meu a fost respins ca nefondat.
Ce sa mai fac in aceasta situatie?
nimic.. trebuia sa anuntati curtea de apel ca aveti o cerere de stramutare
avocatPetre a scris:

nimic.. trebuia sa anuntati curtea de apel ca aveti o cerere de stramutare

Cat timp nu a obtinut si suspendarea de la Inalta Curte pana la solutionarea cererii de stramutare, Curtea de Apel se poate pronunta.
pai am anuntat-o domnule avocat, dar ei nu au tinut cont de acest aspect! Ce fac eu mai departe?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
In cazul in care instanta a savarsit acte de procedura sau a procedat intre timp la judecarea pricinii, actele de procedura indeplinite ulterior stramutarii si hotararea pronuntata sunt desfiintate de drept prin efectul admiterii cererii de stramutare.
paul_anita a scris:

pai am anuntat-o domnule avocat, dar ei nu au tinut cont de acest aspect! Ce fac eu mai departe?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!


Dumneavoastra, probabil, ati anuntat instanta ca ati formulat o cerere de stramutare. In cazul in care ati fi obtinut si o suspendare, Inalta Curte ar fi notificat instanta inferioara ca s-a dispus suspendarea iar aceasta din urma ar fi suspendat judecarea recursului pana la solutionarea cererii de stramutare.
Din pacate, se pare ca nu ati obtinut nicio suspendare si atunci ei s-au pronuntat.

Alte discuții în legătură

Cerere de stramutare radu26 radu26 am avut un apel in civil care s-a judecat la data stabilita de instanta. ulterior am primit o citatie de la inalta curte ce casatie cu o cerere de stramutare ... (vezi toată discuția)
Solutionare! razvandicu razvandicu Buna dimineata!Daca s-a da o solutionare in fond a unui litigiu de munca inainte de termenul de stramutare depus la Inalta Curte de la Bucuresti mai e valabila ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare aurelpesa aurelpesa am calitatea de inculpat. La urmatorul termen vreau sa introduc o cerere de stramutare. Ma intereseaza daca dupa ce predau cererea presedintei la inceputul ... (vezi toată discuția)