avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insarcinata, in concediu medical firma imi propune un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insarcinata, in concediu medical firma imi propune un alt post datorita schimbarii activitatii

Sunt insarcinata in 23 saptamani, in concediu medical si am depus cerere de condediu de risc maternal, iar firma la care lucrez isi schimba domeniul de activitate (numai teoretic practic isi schimba numele si isi continua activitatea) si mi-au propus un post mai prost platit. In notificare nu este specificata data la care se face aceasta modificare a activitatii ci doar faptul ca in termen de la 15 zile de la notificare daca nu anunt in scris firma se va cosidera ca am acceptat propunerea lor pentru noul post. Este corect, se poate face acest lucru atat timp cat sunt in concediu medical??? Va rog sa-mi raspuneti!!! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: popescu mihaela , utilizator 16:26, 13 August 2010
1. Nu se poate modifica CIM decat prin act aditional semnat de ambele parti.
2. Asadar ultimatumul dat de angajator este aiurea, pentru a va speria si a lua hotarari pripite.
3. Mai ales ca sunteti in concediu medical, nu semnati nimic.
4. Din Codul muncii:
Art. 41 - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
In concediu medical voi fi pana intru in prenatal, starea de sanatate nu imi permite sa mai merg la seviciu. Pe perioada acestor concedii(medical si prenata) inclusiv postnatal sa inteleg ca angajatorul nu poate sa ia nicio masura, chiar daca isi restructureaza/ schimba activitatea firmei???
Angajatorul nu poate modifica contractul de munca fara acordul dvs. Daca va face asta,sesizati ITM-ul.
In medical (de risc, prenatal, postnatal) nu va poate face nimic. Nici sa va schimbe contractul, nici sa va concedieze, nici sa va invite la sediu sa va felicite. NIMIC, si asta indiferent ca se cheama SC avantu' prabusirea SRL, ori SC cioara vopsita SRL (cata vreme firma inca exista cu acelasi cod fiscal si nr. de inregistrare).
Ignorati hartia primita, importanta este sanatatea dvs. si a micutului.
Va multumesc mult, intre timp am mai aflat ca imi vor trimite acea notificare prin posta ceea ce ma face sa ma gandesc ca s-au informat si ei cumva si ca e o solutie buna pentru ei....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea salariului in timpul concediului de sarcina cu risc/ prenatal morainhe morainhe buna ziua, am si eu o problema si as vrea daca se poate sa ma lamuriti . sunt insarcinata si trebuie sa intru in concediu de sarcina cu risc iar angajatorul ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizație copil (ccc) Mazilu_catalina Mazilu_catalina Buna ziua, as vrea sa știu despre aceasta indemnizație ... Sotul meu ar vrea sa intre in prenatal si nu prea stim cum.. Eu voi naște in mai putin de 6 ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinapatru alinapatru buna ziua .............am nascut in noembrie 2011 si as dori sa stiu daca sunt obligata dupa terminarea prenatalului sa ma intorc la munca .............va ... (vezi toată discuția)