Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzari

sotul a incheiat un precontract de vanzare cumparare cu o persoana ptr avinde o casa ia dat 50 de mil un avans precontractu n-a expirat dar a vanduto altei persoane.ce trebuie sa faca?ce urmari va avea?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 12:12, 19 August 2010
Consecintele neandeplinirii obligatiei de a vinde ar trebui sa fie definite in cuprinsul antecontractului pe care l-a semnat sotul dvs.
In principiu cel prejudiciat poate solicita restituirea sumei de bani platita cu titlu de avans, prejudicii care pot reprezenta dublul sumei platite -daca au fost consemnate in contract- sau o alta suma de bani cu titlu de dezdaunare in masura in care neindeplinirea obligatiei de vanzare i-a cauzat un prejudiciu si poate demonstra acest prejudiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren doncasima doncasima doncasima@gmail.com Posted on March 31, 2016 by Donca Sima — No Comments ↓ Buna seara, va rog sa-mi dati un sfat. Am facut un precontract ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)