avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... razgandire vanzator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

razgandire vanzator

A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 06:38, 8 Iulie 2017
Ce este prevazut in precontract
exista vreun act normative care sa il oblige la mai mult decat este prevazut in antecontract?
Daca promitentul vanzator este cel care s-a razgandit, poate fi obligat la plata dublului sumei data avans.
Art.1544 alin 2 Cod civil "Dacă partea care a dat arvuna nu execută obligaţia fără justificare, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului, reţinând arvuna. Atunci când neexecutarea provine de la partea care a primit arvuna, cealaltă parte poate declara rezoluţiunea contractului şi poate cere dublul acesteia."
arvuna sau avansul sunt acelasi lucru? daca in antecontract scrie ca este avans si parte din pretul final ... art. 1670 C civ "În lipsă de stipulaţie contrară, sumele plătite în temeiul unei promisiuni de vânzare reprezintă un avans din preţul convenit."
[ link extern ] /
Raspunderea promitentului vânzător va fi conform clauzelor prevazute în antecontract.

Alte discuții în legătură

Avans cumparare - plati in timpul precontractului liviu f liviu f Daca in timpul valabilitatii precontractului cumparatorul face mai multe plati fara a se specifica in precontract care este suma care reprezinta avans, la o ... (vezi toată discuția)
Avansul in contractul de vanzare cumparare Novac Razvan Novac Razvan in cazul in care cumparatorul achita avansul pentru achizitionare unui imobil si nu achita restul de plata la termenul stabilit....ce se intampla cu avansul? ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fanicaghiculescu fanicaghiculescu Buna ziua, Tatal meu a vandut un teren si pentru a fi sigur ca persoana nu se razgandesta a cerut un avans de1000 lei,a intocmit o chitanta de mana in care a ... (vezi toată discuția)