avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare cat mai repede
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare cat mai repede

Salariatul a vrut sa -si faca incetarea activitatii (in cel mai scurt timp) cu acordul ambelor parti ,dar conducerea nu vrea fara preaviz. Acum lipseste nemotivat cu ideea ca i se va desface contractul de munca cat mai repede .Ce sanse are sa plece cat mai repede si cum?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 08:27, 20 August 2010
Cea ma rapida cale de plecare este incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. sau demisie fara efectuarea preavizului - art.79 alin.7 C.mun.
Daca angajatorul nu vrea fara preaviz art. 79 alin (7) nu este aplicabil.
Fara preaviz se poate numai prin acordul partilor sau daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca art. 79 alin (8) din C. muncii .
patronul nu vrea sub nici o forma fara preaviz
Daca a ales sa lipseasca nemotivat a ales calea cea mai lunga.Angajatorul va trebui sa faca demersurile pentru cercetarea disciplinara ceea ce va dura mai mult decat daca ati fi stat in preaviz.
societatea este obligata sa desfaca contractul cu art 55 lit c din cm

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 55 lit c anieta anieta Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face incetarea unui CIM cu art. 55 lit c din Codul Muncii sau trebuie coroborat si cu art 79 din Codul Muncii? Va ... (vezi toată discuția)
Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz elena69 elena69 Va rog frumos sa-mi aratati si mie un model de demisie fara preaviz . Eu sant pana pe data de 10 . 01 in concediu de maternitate , pentru ca nu am cu cine sa ... (vezi toată discuția)