avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca?
art.55 B-acordul partilor sau 79-demisie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 30 Octombrie 2008
demisie cu renuntare la previz din partea angajatorului
ART. este: 79.7 deoarece angajatul demisioneaza, nu specifica ca doreste incetarea contractului cu acordul partilor.
Angajatorul "fericit" ii aduce la cunostinta in scris, pe demisie, ca este deacord cu data solicitata, nu conf. prevederilor legale, dupa o perioada de preaviz.
Cu art. 79 alin (7)demisie cu renuntarea la preaviz.
Se poate si art. 55 lit. (b) la data convenita de cele doua parti.
Se poate si cu 79 (7) si reflecta renuntarea partiala sau totala a angajatorului la preaviz, si cu 55 (b) care spune: ca urmare a acordului părtilor, la data convenită de acestea.

Alte discuții în legătură

55 b sau 79 7 eujad eujad daca un salariat solicita \" demisia cu art. 55 b\" cum ii desfac CIM? cu 55 b sau 79 7 ? multumesc (vezi toată discuția)
Art 79(7) sau art 55 (b)? nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua. Am o salariata ce si-a facut cererea de demisie fara preaviz pe data de 05.02.2010, dar incepand cu data de 29.03.2010, timp in care va preda ... (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)