Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce face statul cu patronii care au declansat procedura de insolventa sau faliment?

Ne tot bombardeaza guvernul cu impozitul forfetar sau impozitul minim , pana la urma maruntis , dar nu deschide gura despre patronii care si-au bagat firmele in insolventa sau in faliment , fara sa plateasca impozite de milioane de euro. !!Acestia nu sunt romani ? Nu sunt contribuabili ? De ce nu le vinde statul : vilele si masinile , iahturile , amantele ? Ei traiesc cumva in Romania SRL ? Noi de ce sa platim taxe si impozite si ei nu ? Suntem mai prosti ? Nu credeti ca a venit momentul sa cerem , sa strigam , sa urlam ca vrem dreptate pentru toti ? Cine sunt ei fata de noi ? Smecherii ? Jos cu smecherii si cu acest guvern caruia ii este frica de smecheri !
Cine se pricepe si cine are putina putere ar trebui sa initieze o actiune cu semnaturi , de la populatie , prin care sa cerem executarea silita a averilor tuturor celor ce nu si-au platit taxele si impozitele . Pe cei mici si prosti ii executa imediat si vor sa-i dea afara din casa pentru ca efectiv chiar nu au bani sa plateasca , in schimb ce pe altii se fac ca nu ii vad , ba chiar ii protejeaza .Haideti sa initiem o lege prin care statul sa fie obligat sa-i execute pe cei cu firme mari care "s-au desurcat" !
Cel mai recent răspuns: daponte stefan , utilizator 16:47, 23 August 2010
Legea nr. 85/2006 care reglementeaza procedura insolventei, stabileste exact modalitatea prin care societatile debitoare pot sa isi declanseze procedura de insolventa. Asta nu inseamna ca acestia nu trebuie sa-si plateasca datoriile, ci acestea le sunt esalonate in conditiile in legii sub supravegherea unui administrator judiciar sau special dupa caz.
Eu tocmai impotriva acestei legi ma indrept , prin faptul ca sunt lasati in pace si nu-i urmareste nimeni . Si nu sunt cei smecheri vizati , ci administratorii lor , care nu au nici o putere in firma si se bucura la un venit ceva mai "zambitor",fara sa-si dea seama ca-si risca libertatea , mizand pe puterea patronilor lor sau de cele mai multe ori din necunoasterea legii si a urmarilor acesteia , inselati fiind de patroni . Cat despre administratorii judiciari : pardon ! sunt mana in mana cu patronii . Chiar eu sunt parte intr-o lichidare judiciara -creditor cu salariul , si admin. judiciar nu a facut absolut nimic pentru recuperarea in parte a prejudiciilor , nici macar identificarea bunurilor mobile si imobile. Si au trecut noua luni de la declansarea procedurii . Am sesizat acest fapt presedintelui tribunalului pentru a-i pune in vedere acest aspect . Credeti ca s-a intamplat ceva ? Absolut nimic . Toti sunt mana in mana ! Am sesizat aspectul si la UNPIN .Ceva? - Nimic ! Am sesizat si procuratura pentru faptul ca foloseste utilajele firmei in interes personal , degradandu-le si deteriorandu-le si scazand valoarea de vanzare in detrimentul creditorilor . Ceva ?-Nimic ! Toti sunt mana in mana ! Si atunci cui se adreseaza legea 85/2006 ?
Si atunci cum sa nu crezi ca tara este impartita in prosti --si in smecheri . Prostii fiind cei ce platesc taxe si impozite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mai pot face ? daponte stefan daponte stefan Aceeasi rugaminte am postat-o pe sectiunea recuperari creante , insa nu am primit nici un raspuns , poate datorita faptului ca nu mai sunt solutii (ceea ce nu ... (vezi toată discuția)
Problemă la insolvență neamtu 2 neamtu 2 Cum scopul Legii 85/2006 proclamat fără echivoc în art. 2, și anume ”acoperirea pasivului debitorului în insolvență ”, în baza prevederilor art. ... (vezi toată discuția)
functionarea statului vazuta prin ochii unui simplu cetatean daponte stefan daponte stefan In ultimul an m-am lovit de o serie de evenimente care ma fac sa ma intreb daca in Romania exista institutia statului , pentru simplii cetateni , pentru cei ... (vezi toată discuția)