Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Functionarea statului vazuta prin ochii unui simplu cetatean

In ultimul an m-am lovit de o serie de evenimente care ma fac sa ma intreb daca in Romania exista institutia statului , pentru simplii cetateni , pentru cei ce-si platesc taxele si impozitele si care nu au relatii.
Am ajuns la concluzia ca NU !
Exemplific:
1.La ultimul loc de munca , patronul nu m-a platit zece luni , inselandu-ma ca o va face , asta pana cand mi-a spus in fata ca nu mai are nici o datorie fata de mine.Degeaba am sesizat ITM,Garda financiara,Politia,Procuratura-nimeni nu a miscat un deget pentru a-mi face dreptate,dreptatea pe care o platim cu taxe si impozite.Numai promisiuni care nu au avut nici o valoare.Patronul fiind fost consilier judetean.
2.M-am inscris la masa credala a firmei unde am lucrat(firma fiind declarata in insolventa-si sa nu credeti ca patronul a patit ceva pentru ca a inselat cu milioane de euro o gramada de persoane-doar este fost consilier judetean) dar administratorul judiciar nu a facut nimic timp de noua luni (in perioada aceasta el fiind platit) pentru scoaterea la vanzare a activelor firmei , pentru ca cei pagubiti sa recupereze ceva . Am inaintat plangere la Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa - nu s-a facut absolut nimic.
3.Pentru ca nu am semnat o amarata de fisa de somaj , AJOFM m-a scos din drepturile de somer pentru a nu mai plati 30% din somaj pana la terminarea perioadei , desi am exemplificat ca in acea perioada imi cautam un loc de munca in alta localitate , conform legii , pentru a nu scuti firma care m-a angajat de impozitele datorate cu salarizarea mea si pentru a nu plati sase salarii minime firmei angajatoare.Deci nu mai am drepturi , platite cu taxe si impozite , pentru ca am respectat legea si pentru ca nu am relatii .
4.Creditul pe care l-am contractat cu garantie "salariu" a devenit garantat cu executare silita a bunurilor proprii si a locuintei , desi nici o clipa nu a fost vorba despre o astfel de garantie, dar banca este stat in stat si i se permite orice , nu ca celorlalti agenti economici , si nici in aceasta situatie statul nu te apara , caci doar am platit taxe si impozite.
Daca analizati tot ceea ce am scris , veti constata ca toti cei care trebuiau sa faca ceva sunt bugetari . Si ei nu au facut nimic !
Intrebare:suntem un stat de sclavi-cei ce platesc taxe si impozite-si de stapani de sclavi-bugetarii care nu fac nimic pentru cei ce ii platesc?
Chiar nu stiu , pentru ce platim taxe si impozite?
Nu cumva ar trebui sa nu mai platim ?
Cel mai recent răspuns: Muresan Felicia , utilizator 23:03, 22 August 2010
Ai perfecta dreptate,dar de platit taxe trebuie sa platesti ca iti baga sula-n coaste.:rtfm: Cu treaba ca sa-ti faca cineva dreptate n-ai sa vezi asa ceva!!! Mori cu dreptatea in mina si la propriu si la figurat
Taxele nu le putem evita,pentru ca au avut grija sa-si faca legi care sa ne oblige la superpenalizari si tot noi pierdem.
Dreptate?Glumiti!Nici una din autoritatile mentionate de dvs nu face nimanui dreptate,dar isi iau dreptul si mai sunt si altele.
Nu observati ,ca este un haos total in tara noastra la toate nivelele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce face statul cu patronii care au declansat procedura de insolventa sau faliment? daponte stefan daponte stefan Ne tot bombardeaza guvernul cu impozitul forfetar sau impozitul minim , pana la urma maruntis , dar nu deschide gura despre patronii care si-au bagat firmele ... (vezi toată discuția)
Plata fond garantare salariala natascha90 natascha90 am lucrat pe o perioada mai lunga de timp intro firma care in momentul in care m am imbolnavit, nu mi a platit niciun concediu medical. Patronul lucra in ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic acin acin avand in vedere ca firma la care lucrez are 400 angajati si numai o parte din ei vor fi in somaj tehnic de exemplu jumatate din ei cum se intocmeste statul de ... (vezi toată discuția)