In ultimul an m-am lovit de o serie de evenimente care ma fac sa ma intreb daca in Romania exista institutia statului , pentru simplii cetateni , pentru cei ce-si platesc taxele si impozitele si care nu au relatii.
Am ajuns la concluzia ca NU !
Exemplific:
1.La ultimul loc de munca , patronul nu m-a platit zece luni , inselandu-ma ca o va face , asta pana cand mi-a spus in fata ca nu mai are nici o datorie fata de mine.Degeaba am sesizat ITM,Garda financiara,Politia,Procuratura-nimeni nu a miscat un deget pentru a-mi face dreptate,dreptatea pe care o platim cu taxe si impozite.Numai promisiuni care nu au avut nici o valoare.Patronul fiind fost consilier judetean.
2.M-am inscris la masa credala a firmei unde am lucrat(firma fiind declarata in insolventa-si sa nu credeti ca patronul a patit ceva pentru ca a inselat cu milioane de euro o gramada de persoane-doar este fost consilier judetean) dar administratorul judiciar nu a facut nimic timp de noua luni (in perioada aceasta el fiind platit) pentru scoaterea la vanzare a activelor firmei , pentru ca cei pagubiti sa recupereze ceva . Am inaintat plangere la Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa - nu s-a facut absolut nimic.
3.Pentru ca nu am semnat o amarata de fisa de somaj , AJOFM m-a scos din drepturile de somer pentru a nu mai plati 30% din somaj pana la terminarea perioadei , desi am exemplificat ca in acea perioada imi cautam un loc de munca in alta localitate , conform legii , pentru a nu scuti firma care m-a angajat de impozitele datorate cu salarizarea mea si pentru a nu plati sase salarii minime firmei angajatoare.Deci nu mai am drepturi , platite cu taxe si impozite , pentru ca am respectat legea si pentru ca nu am relatii .
4.Creditul pe care l-am contractat cu garantie "salariu" a devenit garantat cu executare silita a bunurilor proprii si a locuintei , desi nici o clipa nu a fost vorba despre o astfel de garantie, dar banca este stat in stat si i se permite orice , nu ca celorlalti agenti economici , si nici in aceasta situatie statul nu te apara , caci doar am platit taxe si impozite.
Daca analizati tot ceea ce am scris , veti constata ca toti cei care trebuiau sa faca ceva sunt bugetari . Si ei nu au facut nimic !
Intrebare:suntem un stat de sclavi-cei ce platesc taxe si impozite-si de stapani de sclavi-bugetarii care nu fac nimic pentru cei ce ii platesc?
Chiar nu stiu , pentru ce platim taxe si impozite?
Nu cumva ar trebui sa nu mai platim ?