avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatii

Buna ziua,
Revin la o problema ridicata acum ceva timp pentru care n-am primit un raspuns suficient de clar.
Firma mea, impreuna cu inca o firma vrem sa incheiem un acord de participatiune in vederea participarii la o licitatie.
Oferta noastra financiara este sa zicem de 100 de lei / casa construita. Liderul asociatiei (firma mea) construieste 20 de case iar asociatul meu construieste tot 20 de case. Profitul estimat al asociatiei este de 3 lei / casa construita (cheltuielile estimate fiind de 70 lei / casa construita). Din profitul asta de 3 lei / casa construita lui ii revine 1 leu iar mie 2 lei (intelegerea verbala dintre noi). Cheltuielile legate de constructia casei sunt identice pentru fiecare dintre asociati. Astfel, in acordul de participatiune vreau sa delimitam astfel:
- Liderului asociatiei (firma mea) ii va reveni in cazul castigarii licitatiei 100 lei / casa construita
- Asociatului meu ii va reveni in cazul castigarii licitatiei 80 lei / casa construita.
Diferenta pana la 100 lei / casa construita ii revine liderului asociatiei (firmei mele) asa cum am stabilit verbal (eu urmand sa obtin pe langa profitul generat de construirea celor 20 de case care imi revin si un profit de 2 lei / casa construita de la asociatul meu).
Avocatul asociatului sustine ca din punct de vedere legal nu pot sa specific in acord faptul ca in urma incheierii acordului de participatiune eu sa merg cu pret de 100 lei / casa construita si asociatul cu 80 lei / casa construita.
Mi se pare o tampenie precizarea avocatului avand in vedere ca eu ii fac un favor asociatului luandu-l cu mine in acest contract (asociatul fiind de acord cu aceste preturi, fiind multumit de profit si de faptul ca isi pastreaza pe timp de criza toti angajatii), el fiind asociat si nu subcontractant pentru ca nu indeplinesc singur conditiile impuse...
Am rugamintea sa ma ajutati in vederea formularii articolului in acordul de participatiune astfel incat oferta comuna sa fie de 100 lei / casa construita, insa eu sa am profitul stabilit de comun acord cu asociatul (3 lei pentru fiecare casa construita de mine si 2 lei pentru fiecare casa construita de asociatul meu).
Va multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 14:49, 31 August 2010
vedeti diferenta?asociatul si-a luat avocatul sa negocieze iar dvs cereti sfaturi pe forum.platiti un avocat si va asigur ca va lupta si el pt dvs!!!!!!!!!
Nu am nevoie de un avocat care sa lupte pentru mine deoarece nu se lupta nimeni cu nimeni. Avocatul asociatului este o cunostinta comuna, care nu are niciun interes sa obtina mai mult decat am stabilit initial. Este o parere a lui pe care eu nu o impartasesc. Pe forum am aflat multe lucruri utile, de care m-am folosit in diverse situatii.
De aceea, va multumesc pentru raspuns, desi nu ma ajuta cu nimic remarca d-voastra.
Contractul este legea partilor. Daca asociatul dumneavoastra este de acord sa semneze acest acord in conditiile specificate mai sus nu vad care este problema.
O mentiune mai este de facut: modul in care va impartiti sarcinile si profitul ( procentual vorbind), trebuie sa se regaseasca in acordul de asociere ( formular tip pus la dispozitie de obicei de autoritatea contractanta care organizeaza licitatia) . In cazul in care castigati licitatia vi se va solicita acest acord de asociere legalizat si pe baza lui veti incheia acel "acord de participatiune".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienþã similarã alexandru_grigoras alexandru_grigoras Să considerăm următoarea situaţie. La o licitaţie de execuţie lucrări cu o valoare totală de 100 de lei, participă în acord de asociere două ... (vezi toată discuția)
Contract asociere in participatiune Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Daca trei societati comerciale, de exemplu, vor sa participe impreuna la o licitatie, deci sa depuna o singura oferta, ce fel de contract ar trebui sa incheie ... (vezi toată discuția)
Asociere in vederea participarii la licitatie dan.dan dan.dan Buna ziua, Vreau sa fac o asociere in vederea participarii la o licitatie. Am nevoie de un model de acord de asociere cat mai detaliat. Ma intereseaza in ... (vezi toată discuția)