avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mi se poate cere chirie (legea 247/2005)?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mi se poate cere chirie (legea 247/2005)?

Sunt coproprietara in indiviziune a unui ap care a fost initial dobandit in baza legii 112/1995.
Momentan stau doar eu in ap, nu si celalalt coproprietar. Apartamentul face obiectul unui litigiu pe rol intre vechiul proprietar si Primarie. Celalalt coproprietar doreste o chirie/suma de bani pt ca folosesc si partea lui de ap. In baza carui act ar putea sa ceara asa ceva?
Am citit legea 247/2005 si mi-a atras atentia urmatoarea fraza: "Sub sancţiunea nulităţii absolute, până la soluţionarea procedurilor administrative şi, după caz, judiciare, generate de prezenta lege, este interzisă înstrăinarea, concesionarea, locaţia de gestiune, asocierea în participaţiune, ipotecarea, locaţiunea, precum şi orice închiriere sau subînchiriere în beneficiul unui nou chiriaş, schimbarea destinaţiei, grevarea sub orice formă a bunurilor imobile - terenuri şi/sau construcţii notificate potrivit prevederilor prezentei legi."
In mod normal mi s-ar parea ok sa platesc o suma de bani, dar acest coproprietar mi-a facut o multime de neplaceri (daca e sa ma exprim diplomatic) si nu vreau sa platesc nimic; consider ca neplacerile mi-au adus deja suficienta pierdere.
Le multumesc celor care imi vor raspunde
Cel mai recent răspuns: roumanie , utilizator 17:37, 13 Octombrie 2007
nu este niciun temei legal ca sa platiti dvs. si partea lui de chirie
Nu va poate obliga sa platiti partea lui pt simplu fapt ca el nu o foloseste, si conform articolului de mai sus nici nu poate inchiria dar...

...poate face alta "treaba". Poate da in folosinta gratuita partea lui - altcuiva, asta in aparenta. (pt ca in realitate da in chirie, dar e greu de dovedit)

Cel mai bine e sa va intelegeti cumva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport evaluare teren! nixon19 nixon19 Buna ziua, Se primeste o cerere de cumparare a unei suprafete de teren la primarie.Se intocmeste un raport de evaluare a terenului de catre un evaluator ... (vezi toată discuția)
Teren dat in proprietate chear daca a fost revendicat? grst grst Mi-a fost instrainat un teren pe care la ora actuala se afla un strand.in 1997 am depus cerere de retrocedare dar primaria ne-a tot amanat si cerut tot fel de ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001- introducerea imobilului in domeniul public bukinst bukinst Care este calea de atac atunci cand petentul a solicitat un imobil in anul 2002 in baza Legii 10/2001, iar Primaria pentru a nu-l retroceda in natura il ... (vezi toată discuția)