avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raport evaluare teren!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raport evaluare teren!

Buna ziua,

Se primeste o cerere de cumparare a unei suprafete de teren la primarie.Se intocmeste un raport de evaluare a terenului de catre un evaluator autorizat. Incepe scandalul din pricina pretului exagerat de scazut fata de pretul pietei. Se va supune aprobarii in consiliul local si probabil scandalul se va propaga. Ce se poate face ptr a stopa vinzarea terenului la un pret ridicol de mic.
Cel mai recent răspuns: nixon19 , utilizator 18:30, 29 Decembrie 2010
Se poate face o reevaluare de catre evaluatorul care a intocmit raportul, exemplificand cu cateva tranzactii la care pretul e mai ridicat sau se poate comanda o alta evaluare.
In plus ...primaria a finalizat procedurile de retrocedare impuse de legea 10/2001, OG 94, 247/2005? Pentru ca, in caz contrar, exista art. 20, alin. 4 indice 1 (si nu e singurul din legea 247/2005) din legea 10/2001 potrivit caruia "Sub sanctiunea nulitatii absolute, pana la solutionarea procedurilor administrative si, dupa caz, judiciare, generate de prezenta lege, este interzisa instrainarea, concesionarea, locatia de gestiune, asocierea in participatiune, ipotecarea, locatiunea, precum si orice inchiriere sau subinchiriere in beneficiul unui nou chirias, schimbarea destinatiei, grevarea sub orice forma a bunurilor imobile - terenuri si/sau constructii notificate potrivit prevederilor prezentei legi".
multumesc mult pentru raspuns. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren dat in proprietate chear daca a fost revendicat? grst grst Mi-a fost instrainat un teren pe care la ora actuala se afla un strand.in 1997 am depus cerere de retrocedare dar primaria ne-a tot amanat si cerut tot fel de ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001- introducerea imobilului in domeniul public bukinst bukinst Care este calea de atac atunci cand petentul a solicitat un imobil in anul 2002 in baza Legii 10/2001, iar Primaria pentru a nu-l retroceda in natura il ... (vezi toată discuția)
Mi se poate cere chirie (legea 247/2005)? Leri Leri Sunt coproprietara in indiviziune a unui ap care a fost initial dobandit in baza legii 112/1995. Momentan stau doar eu in ap, nu si celalalt coproprietar. ... (vezi toată discuția)