avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Apreciere corespundere post ocupat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Apreciere corespundere post ocupat

Buna seara,
Plecand de la cele doua texte de lege Hg 224/2005 art 4(3) si Hg 281/1993 anexa 12 (12(1)) Directorul unitatii de invatamant inainteaza consiliului de administratie, cu 15 zile inaintea expirarii perioadei de proba, aprecierea sa privind corespunderea sub raport managerial a persoanei numite in functia de director adjunct. Aprecierea are la baza punctajul acordat in urma evaluarii continue realizate de inspectorul scolar de management educational si consemnat in fisa de evaluare a directorului adjunct al unitatii de invatamant preuniversitar de stat. Consiliul de administratie stabileste, pe baza fisei de evaluare si in prezenta directorului adjunct, punctajul obtinut si aprecierea potrivit careia acesta corespunde postului ocupat.
Testele pentru formularea unei aprecieri corecte a unei persoane pentru ocuparea unei functii de
conducere sunt de competenta celui care organizeaza concursul.
Personalul de conducere va fi supus unei perioade de proba de 3 luni. Daca, la sfârsitul perioadei de
proba, persoana respectiva s-a dovedit corespunzatoare va fi definitivata de la data începerii perioadei de
proba. În cazul în care, în perioada de proba, persoana nu a dovedit ca poate face fata sarcinilor ce-i revin
în functia de conducere respectiva, aceasta va fi trecuta în functia de executie avuta anterior sau în alta
echivalenta.
Cine poate face o apreciere corecta CA-ul scolii sau institutia care a organizat concursul (inspectoratul scolar)?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 23:18, 24 August 2010
CA-ul are un punct de vedere, dar poate fi contestat. Pentru aceasta, depuneti cerere la dir. prin care solicitati copia dupa PV-ul sedintei respective, care va sta la baza eventualei contestatii, insotit de fisa postului.
LEGE-CADRU nr. 330 din 5 noiembrie 2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 47 Prezenta lege intră în vigoare la 1 ianuarie 2010, cu excepţia dispoziţiilor art. 49-52 şi ale art. 4 alin. (1) din anexa nr. VI, care intră în vigoare la 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 48 (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă:
2. Hotărârea Guvernului nr. 281/1993
cu privire la salarizarea personalului din unităţile bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 135 din 25 iunie 1993, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia art. 21, 22, 23 şi 30.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire director liceu enrike enrike Am susţinut concursul pentru ocuparea unui post de director la liceu într-un judeţ pilot în sesiunea octombire – noiembrie 2008, fiind ... (vezi toată discuția)
Numire in functie vlad_vlad08 vlad_vlad08 O persoana a candidat in 2006 la concursul pentru ocuparea functiei de director la o unitate scolara. A mai avut un contracandidat care a obtinut un punctaj ... (vezi toată discuția)
Demitere fără încălcarea contractului de management Profesor9541 Profesor9541 La școala noastră funcția de director adjunct a fost ocupat prin concurs în anul 2016. În acest an școlar 2018-2019 efectivele de elevi au scazut sub ... (vezi toată discuția)