avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare definitiva si irevocabila

o persoana a obtinut o hotarare definitiva si irevocabila pt un teren, in baza unui contract de vanzare - cumparare.hotarare ce nu ii este recunoscuta de autoritatile locale (pentru punerea in posesie a terenului respectiv) Se investeste cu formula executorie?Care e procedura pentru a i se recunoaste dreptul de proprietate cf hotararii obtinute si pentru a fi pusa in posesie cf acestei hotarari definitive si irevocabile?
Cel mai recent răspuns: nutzy , utilizator 13:55, 26 August 2010
O hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila se investeste cu formula executorie si, printr-o cerere adresata executorului judecatoresc, se trece la punerea in executare a prevederilor din respectiva hotarare!
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Cum se face o plangere in instanta marfan marfan Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face o plangere in instanta, pe motiv ca primaria nu pune in aplicare o sentinta definitiva si irevocabila de punere in ... (vezi toată discuția)
Executare silita in strainatate a unui titlu executoriu care nu este hotarare judecatoreasca monik monik buna ziua! cunosc legislatia privind executarea in statele UE a hotarailor judecatoresti/actelor autentice etc romane..insa cum se executa in strainatate un ... (vezi toată discuția)