avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita in strainatate a unui titlu ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita in strainatate a unui titlu executoriu care nu este hotarare judecatoreasca

buna ziua!
cunosc legislatia privind executarea in statele UE a hotarailor judecatoresti/actelor autentice etc romane..insa cum se executa in strainatate un alt tip de titlu executoriu (un contract de credit), fara sa am o hotarare judecatoreasca in Romania?
multumesc;)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:02, 8 Iulie 2010
Orice titlu executoriu se investeste cu formula executorie de catre instanta in urma unei cereri , apoi se poate pune in executare. Investirea cu formula executorie se face in sedinta din camera de consiliu, iar incheierea de investire este pronuntata in sedinta publica .
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
din cate stiu titlurile executorii sunt puse in executare fara investirea cu formula executorie...
titlul executoriu ste reprezentat de actul respectiv.. oricare ar fi el... chiar si sentinta definitia si irevocabila... cu tote acestea, nici sentinta judecatoreasca nu poate fi pusa in excutare de catre executorul judecatoresc, fara a fi invstita cu acea formula executorie... numai asa poate executorul sa deschia un dosar executional.

Inainte de a fi puse in executare, instanta trebuie sa verifice daca sunt indeplinite toate conditiile legale de punere in executare. Fie o setinta definitiva sau /si irevocabila, fie ca este un bilet la ordin emis, contracte de credite , de ipoteca , de garantie si altele de acest gen
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
ok, insa eu am deja titlu executoriu .. la ce imi foloseste o hotarare cand am titlul?
Dati ma multe detalii...
Dar pana atunvci inca o data - sentintle dfinitive si /sau irevocabile, bilete la ordin, contracte de credite, de garantie, de ipoteca , etc. constituie titluri executorii...
Pentru punerea lor in executare - mai trebuie inverstite cu formula executorie. NU va trebuie nici o hotarare judecatoreasca pentru a fi puse in executare ci este necesara doar verificarea acestor titluri daca indeplinesc conditiile legale pentru a putea fi puse in executare de catre executorul judecatoresc. Daca sunt indplinite cerintele legii, se investesc cu acea formula executorie , iar executorul isi face treaba.

Alte discuții în legătură

Fila cec poate constitui titlu executoriu? ContSters69460 ContSters69460 Fila CEC lasata garantie pt niste lucrari, poate constitui titlu executoriu, si implicit se poate executa debitorul, fara ca respectiva Fila CEC sa fie ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda inregistrat la consiliul local rolex rolex Contractele de arenda inregistrate la Consiliul Local sunt Titluri Executorii potrivit legii sau numai contractele autentificate la notar ? In cazul ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca = titlu executoriu??? liliann liliann Cine poate sa imi spuna va rog, daca o hotarare judecatoreasca reprezinta titlu executoriu sau mai sunt necesare anumite actiuni. Si daca da, titlul ... (vezi toată discuția)