avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uscatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uscatorie

Va rog, daca puteti sa ma ajutati in vederea rezolvarii unei probleme legate de uscatoria blocului.Locuiesc intr/un bloc cu apartamente cu 3 respectiv 4 camere, apartamentul meu si un apartament de pe coloana mea de la parterul blocului sunt cu 2 camere. uscatoria se afla la etajul 4 perete in perete cu apartamentul meu. Aceasta uscatorie este folosita de o singura familie ( femei vaduva) fara sa aiba nici un fel de act pentru folosirea ei, datorita faptului ca este utilizata ca spatiu de depozitare imi afecteaza locuinta mea ( umezeala, insecte etc), iar noi ceilalti locatari platim impozit pentru aceasta uscatorie. Initial am discutat pentru cumpararea acestui spatiu in vederea utilizarii lui ca si camera fetitei mele de 3 ani, insa familia care o foloseste s/a impotrivit. Am demarat la intocmirea unui tabel cu toti locatarii scarii , am primit semnaturiile de la locatari , mai putin de la 2 apartamente care nu sunt locuite si de la familia care o utilizeaza respectiv de la apartamentul a carui proprietare este ginerele doamnei. acesta are drep la uscatorie dar nu beneficiaza la nici o activitate de pe scare ( lumina, impozit pe apartament, femeia de seviciu, curent, apa etc). vazand ca nu doreste sa imi ofere uscatoria spre a o utiliza, am renuntat pentru ca nu sa ne certem. Acum 2 luni s/au hotarat ca fiecare sa isi izoleze pe exterior aparamentul. Am izolat, dar peretele pe exterior al uscatoriei nu este izolat, altfel pe marginea izolatiei de la coloana noastra se scurge toata apa de la ploaie afectan vizibil izolatia. Am vorbit cu seful de scara si am impus faptul ca daca doamna respectiva are de gand sa foloseasca in contiunare singura uscatoria atunci sa incerce sa suporte izolatia pe exteriorul blocului pentru a nu mai da voie apei sa curga in jos, iar daca nu mai doreste folosirea uscatoriei atunci sa elibereze, vom face spetiu de uscat haine pentru toti locatarii blocului si vom suporta noi cheltuiala izolatiei. La sedinta cand am vrut sa intrebam despre acest lucru , nu a vrut sa ste de vorba cun noi. Am anuntat Primaria orasului iar de acolo ne/a trimis o patrula a politiei, au venit la fata locului , doamna s/a enervat foarte tare, a spus ca va elibera ce are in uscatorie dar nici pana in ziua de azi nu a facut nimic.
va rog sa/mi spuneti sau sa ma indrumati unde ar trebui sa merg sau ce sa fac pentru a elibera uscatoria si a face spatiu doar pentru uscat haine, sau daca as putea sa o cumpar.
mentionez ca tabelul intocmit este legalizat la notar cu semnaturile fiecarui locatar mai putin cele 2 apartamente nelocuite, doamna cu pricina si apartamentul nelocuit al ginerelui sau. De acest apartamen nu se stie ce este cu el, nu are contract pe el, si nici la utilitati.
Astept urgent raspuns.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 09:10, 28 August 2010
Uscatorul in cauza este spatiu de folosinta comuna si trebuie utilizat de catre toti proprietarii blocului.
Spuneti ca la fata locului s-a prezentat politia. Nu i s-a pus in vedere un termen pentru ridicarea lucrurilor si deschiderea spatiului spre folosinta tuturor?
Daca nu i s-a impus un termen, reveniti la primarie pentru a i se pune in vedere un termen de cateva zile in care sa procedeze la eliberarea spatiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria blocului onet_felicia onet_felicia buna,as avea o intrebare, in anul 2008 am primit acordul de la toti vecinii ne a folosi uscatoria blocul,cum eram perete in perete am facut o noua usa si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am achizitionat de curand o uscatorie. problema e ... garetbora garetbora Buna ziua. Am achizitionat de curand o uscatorie. Problema e ca nu am racordare la apa si canalizare. Iar conductele de apa si canalizare nu trec prin perete ... (vezi toată discuția)
Uscătorie bloc cristina55 cristina55 Buna ziua Am și eu o problemă cu o vecină,care folosește uscătoria blocului de cca 1 an,in scopul de-aș întinde hainele. Problema este că,aceasta ... (vezi toată discuția)