avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am avut un accident pe scările blocului din cauza ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am avut un accident pe scările blocului din cauza unei probleme tehnice a liftului (cabina se oprește mai jos decât nivelul etajului). Pot acționa în instanță firma care se ocupă cu mentenanța, este vinovată în acest caz?

Buna ziua, am avut un incident neplacut: dupa ce am iesit din casa sa merg inspre locul de munca, m-am urcat in lift, dar nu stiam daca am inchis usa de la apartament cu cheia si am vrut sa ma intorc, sa verific. Liftul nostru nu opreste intotdeauna la acelasi nivel cu etajul, ramane o diferenta de vreo 15 cm pana la nivelul etajului. In momentul in care am dat sa ies din lift, m-am impiedicat in bordura aceea de la lift, am zburat in afara si am ajuns la marginea scarilor, dar n-am reusit sa ma opresc deoarece avantul a fost mult prea mare din cauza impiedicarii. Am incercat sa ma prind cu mana de balustrada dar n-am reusit si am cazut pe scari pana jos, la baza. Din fericire m-a ajutat Dumnezeu si nu am avut nici o fractura, doar ca m-am ales cu cateva contuzii si am ramas cu durere la coloana vertebrala. Inca sunt in concediu medical, nu pot sa stau mult in picioare si trebuie sa mai fac niste radiografii.
Intrebarea mea este: pot sa apelez in instanta firma care se ocupa de mentenanta liftului pt. faptul ca nu au rezolvat problema cu liftul si din aceasta cauza am avut accidentul pe scari? Sau mai bine spus , in acest caz, este vinovata firma care se ocupa cu mentenanta liftului?
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:15, 18 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, în opinia mea puteți să încercați tragerea la răspundere a celor care ar fi trebuit să rezolve problema liftului, însă cel mai sigur ați putea reuși pe cale civilă, nu știu dacă în penal ați avea vreo șansă.
Multumesc mult pt. raspuns.
Buna ziua,
Asociatia, presedintele ei, a facut demersuri pe langa firma de mentenanta a liftului pentru remedierea problemei?
Exista un panou de avertizare, un inscris pe usa liftullui, ceva, care sa anunte aceasta problema, aceasta diferenta intre nuvelul liftului si cel al etajului?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un prim pas ar trebui sa-l faceti spre a va interesa la presedintele de asociatie daca liftul respectiv detine autorizatie ISCIR valabila si/ sau daca la respectiva autorizatie nu este anexata o lista cu conditionari.
Este bine sa sesizati firma care se ocupa cu intretinerea liftului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa solicitati un raspuns scris legat de motivarea diferentei de nivel existenta la oprirea liftului fata de planseul etajului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti temei legal sa promovati pretentii impotriva firmei care asigura service ascensor,
deoarece aceasta presteaza servicii in baza contractului incheiat cu asociatia de proprietari
Daca aveti pretentii puteti sa promovati actiune impotriva asociatiei de proprietari care va chema in instanta operatorul economic responsabil
Insa nu se justifica eventualul demers deoarece aveati cunostiinta despre problema la lift,
respectiv va revenea obligatia sa va asigurati

Alte discuții în legătură

Accident pe scarile blocului simoalex73 simoalex73 Buna ziua, am avut un incident neplacut: dupa ce am iesit din casa sa merg inspre locul de munca, m-am urcat in lift, dar nu stiam daca am inchis usa de la ... (vezi toată discuția)
A crescut taxa pentru verificarea lifturilor - iscir Armenteros Armenteros In data de 26.08.2010 a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta 22 care modifica si completeaza Legea 64/2008. Prin aceasta, se prevede reorganizarea ... (vezi toată discuția)
Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)