avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general OUG 58/2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

OUG 58/2010

Am o pfa si sunt si angajata cu contract de munca in alta parte cum va fi impozitata pfa. Trebuie sa platesc contributiile se asigurari de sanatate pt pfa potrivit oug 58/2010 sau sunt exceptata avand in vedere faptul ca angajatorul meu plateste aceste contributii?
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 19:12, 29 August 2010
Potrivit art.3 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale:
- persoanele care realizeaza exclusiv venituri de natura profesionala cu caracter repetitiv – lunar, trimestrial sau semestrial – sau ocazional datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, de asigurari pentru somaj si de asigurari sociale pentru sanatate, prevazute la art. III alin. (2) din ordonanta de urgenta;

- persoanele care, pe langa veniturile de natura salariala, realizeaza si venituri de natura profesionala cu caracter repetitiv – lunar, trimestrial sau semestrial – datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala;

- persoanele care, pe langa veniturile de natura salariala, realizeaza si venituri de natura profesionala in mod ocazional nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai platesc contributii pe intreprindere individuala daca am calitatea de salariat? ernest valentino ernest valentino Sunt incadrat la o societate cu carte de munca, dar mai am si o intreprindere individuala, intrebarea e daca mai trebuie sa platesc contributii separat si ... (vezi toată discuția)
Declaratii conventii civile cf oug 58/2010 daniela moldovan daniela moldovan suntem o asociatie de proprietari care are conventii civile pentru administrator(este pensionar) si ingrijitor( angajat in alta parte cu carte de munca).Ce ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor de contributii sociale gabihob gabihob Un expert contabil este angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata pe post de economist la o societate comerciala. In afara orelor de program ... (vezi toată discuția)