avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratii conventii civile cf OUG 58/2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratii conventii civile cf OUG 58/2010

suntem o asociatie de proprietari care are conventii civile pentru administrator(este pensionar) si ingrijitor( angajat in alta parte cu carte de munca).Ce declaratii trebuie facute dupa 1 iulie ,conform OUG 58/2010 ?
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 20:44, 31 August 2010
Potrivit art.2 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale:
- persoanelor asigurate in alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, precum si persoanelor care au calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii, nu le sunt aplicabile prevederile art.III din OUG nr.58/2010.

Iar la art.3 alin 2 si 3 din acelasi act normativ aflam ca:
- persoanele care, pe langa veniturile de natura salariala, realizeaza si venituri de natura profesionala cu caracter repetitiv – lunar, trimestrial sau semestrial – datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala;
- persoanele care, pe langa veniturile de natura salariala, realizeaza si venituri de natura profesionala in mod ocazional nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)
Oug 58/2010 ramona_moraru ramona_moraru Am o pfa si sunt si angajata cu contract de munca in alta parte cum va fi impozitata pfa. Trebuie sa platesc contributiile se asigurari de sanatate pt pfa ... (vezi toată discuția)
Ajutor cu oug 58/2010 bratumarian bratumarian Salve, Sunt salariat cu carte de munca si am si un contract de drepturi de autor pentru o alta firma careia ii fac ocazional o revista (cam de 3 ori pe an). ... (vezi toată discuția)