avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce bunuri se impart in cazul unui divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce bunuri se impart in cazul unui divort?

cum este cu bunurile dobandite in timpul casatoriei.eu am un apartament pe numele meu si al surori mele.vreau sa ma cunun si as dori sa stiu daca ea (viitoarea sotie) va putea avea parte la ceva in cazul unui divort.precizez k este cununie civila.multumesc.
Cel mai recent răspuns: rodutx , utilizator 06:15, 30 August 2010
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt cele dobandite dupa incheierea casatoriei. Cum apartamentul a fost dobandit in coproprietate cu sora inainte de data casatoriei, nu intra in masa bunurilor comune, deci viitoarea sotie nu va avea nici un drept asupra acestuia.
Nici un drept.

Nu impartiti la divort decat bunurile pe care le cumparati dupa casatorie.
Stati linistit! In eventualitatea unui divort,sotia dvs nu va avea nici un drept la acest imobil,el fiind dobandit inainte de incheierea casatorie,deci are calitatea de bun propiu.;)
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentinerea casei ContSters96930 ContSters96930 As dori sa stiu daca ma casatoresc acum legal si sa presupun ca peste 5 ani ne despartim sotul are dreptul la apartamentul meu pe care il detin. (vezi toată discuția)
Divort intre un cetatean roman si unul britanic Chris anghel Chris anghel mama mea e casatorita din 2006 cu un cetatean britanic. cununia civila a fost oficiata in romania.. acum urmeaza un posibil divort si am fi interesati sa aflam ... (vezi toată discuția)
Succesiune florinnicolaescu florinnicolaescu Buna seara Am urmatoarea situatie: sora casatorita- decedata fara copii sotul supravietuitor are copii din prima casatorie sotul are casa - 50% din ... (vezi toată discuția)