avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea cu 18 luni inainte de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea cu 18 luni inainte de pensionare

Am inteles ca un angajator - asa umbla vorba prin targ, nu poate concedia un angajat care mai are 18-24 de luni pana la pensionare. Este adevarat ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 31 August 2010
Printre criteriile care se iau in considerare in cazul concedierilor colective , Contractul Colectiv de munca unic la nivel national 2007 - 2010 prevede ca, la luarea masurii de desfacere a CIM pentru motive ce nu tin de persoana salariatului vor fi avute in vedere urmatoarele criterii minimale:
a) daca masura ar putea afecta doi soti care lucreaza in aceeasi unitate, se desface contractul de munca al sotului care are venitul cel mai mic, fara ca prin aceasta sa se poata desface contractul de munca al unei persoane care ocupa un post nevizat de reducere;
b) masura sa afecteze, mai intai, persoanele care nu au copii in intretinere;
c) masura sa afecteze numai in ultimul rand pe femeile care au in ingrijire copii, barbatii vaduvi sau divortati care au in ingrijire copii, pe intretinatorii unici de familie, precum si pe salariatii, barbati sau femei, care mai au cel mult 3 ani pana la pensionare la cererea lor.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere in somaj violetseea violetseea familiile monoparentale sunt protejati de lege in cazul reducerii de personal? (vezi toată discuția)
Concediere cu 3 ani inainte de pensionare ContSters155294 ContSters155294 Sunt nascuta in noiembrie 1953 si am limita de varsta pentru pensionare in iulie 2013. In cazul in care mi se desfiinteaza postul inainte de iulie 2013, ce ... (vezi toată discuția)
Desființare post angajatprivat angajatprivat As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care se desființează un post?Pe ce criterii se alege persoana care va fi concediata tinand cont ca in firma exista ... (vezi toată discuția)