avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE CONT BANCAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE CONT BANCAR

Exista o anume situatie , ne-am bucura daca cineva ne-ar ''lumina'' nitel.O sa expun cat mai concis ca sa fie usor inteleasa:
EL si EA sunt casatoriti de 20 ani , nu au copii impreuna si sunt destul de in varsta. EL are un copil dinaintea casatoriei ( acum major ), pe care nu l-a recunoscut niciodata din varii motive personale, dar totusi legea l-a obligat in anii '70 sa ii fie ''tata''.Nu s-au intalnit niciodata,EL fiind ferm convins ca nu este tatal copilului.In fine, este problema personala a lor.
Acum EL este grav bolnav.EL si EA au adunat cativa banuti.Nu au locuinta pe numele lor.Au doar 1 masina pe numele lor si ceva bani in banca: 3 conturi pe numele EI , si 3 conturi pe numele LUI.
La fiecare cont unde unul e titular,celalalt este imputernicit.Cum se aplica legea?:
1.In caz de deces , ce se intampla cu conturile LUI? sotia cat mosteneste din conturile lui unde el este titular dar de fapt banii i-au adunat impreuna?
2.Dar de conturile pe numele EI se poate atinge cineva? Consider ca nu,doar nu EA a decedat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raducu888 , utilizator 07:44, 1 Septembrie 2010
Clauza testamentara pentru depunerile la C.E.C(banca) reprezinta o dispozitie testamentara prin care titularii instrumentelor de economisire solicita în scris conducerii C.E.C.(bancii) introducerea de dispozitii testamentare prin care sa indice persoanele carora sa li se elibereze, dupa deces, sumele de bani depuse.
Sa isi faca testament unul altuia.
Daca nu exista si alti mostenitori legali nu vor avea probleme.
nu ati fost explicit daca acel tanar e recunoscut legal de tata sau nu. daca legal e fiul dansului are dreptul la 3/4 din banii tatalui din cont.
EL ca 'tata' nu l-a recunoscut niciodata. In schimb atunci demult cand s-a nascut, instanta l-a obligat sa-l recunoasca si ca urmare acel copil ( major acum ) ii poarta numele.A platit 18 ani acea pensie alimentara pt copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e de facut ? bad_sonia bad_sonia Buna seara , am o tema, problema care ma cam roade si anume : bunicii au lasat prin testament nepoatei (minora) tot ce detin ei bunuri mobile si imobile , in ... (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Drum servitute, fals in acte, mostenire cu probleme mihaeladia mihaeladia Buna ziua, Printr-o imprejurare nedorita (fals in acte cu mult timp in urma, acum cine a facut acest fals e decedat) pamantul de sub casa a fost vandut unui ... (vezi toată discuția)