avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vechime in functia de secretar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vechime in functia de secretar

Vechimea in functia de secretar al unitatii administrativ teritoriale este luata in considerare la concursul organizat de CSM pentru a accede in magistratura
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 26 Septembrie 2010
Nu, nu este luată în calcul. Cel puţin, mie aşa mi-a răspuns CSM-ul acum vreo 2 ani. E drept că între timp a apărut legea 135/2008, dar nu cred că şi-au schimbat punctul de vedere.
As dori sa stiu daca cineva s-a inscris dupa aparitia legii 135/2008
alintaroma a scris:

Nu, nu este luată în calcul. Cel puţin, mie aşa mi-a răspuns CSM-ul acum vreo 2 ani. E drept că între timp a apărut legea 135/2008, dar nu cred că şi-au schimbat punctul de vedere.


Lg.135/2008, privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic şi consular
Care e legatura cu Art.33 din Lg.303/2004?
SCUZE , ESTE VORBA DE LEGEA 131/2008 PRIVIND MODIFICAREA LEGII 215/2001 CARE PREVEDE CA PERIOADA IN CARE O PERSOANA CU STUDII SUPERIOARE JURIDICE OCUPA FUNCTIA DE SECRETAR AL UAT ESTE CONSIDERATA VECHIME IN SPECIALITATEA STUDIILOR
Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor
Art. 33. [{*}] (1) Pot fi numiţi în magistratură, pe bază de concurs, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (2), foştii judecători şi procurori care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1), avocaţii, notarii, asistenţii judiciari, consilierii juridici, personalul de probaţiune cu studii superioare juridice, ofiţerii de poliţie judiciară cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit funcţii de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române şi Institutul Român pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învăţământul juridic superior acreditat, precum şi magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani. (alineat modificat prin art. I pct. 3 din O.U.G. nr. 100/2007, în vigoare de la 8 octombrie 2007)

din ce stiu enumerarea e limitativa si se pare ca secretarii uat nu se incadreaza in acest text al legii :(

Alte discuții în legătură

Perioada in care esti secretar de comuna reprezinta vechime in functii juridice? Valentin Iftimiu Valentin Iftimiu Articol unic. – La articolul 116 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura - secretar u.a.t. s_mari s_mari Vechimea de 5 ani in functia publica de secretar al unităţii administrativ-teritoriale este luata in considerare la examenul de admitere in magistratura? ... (vezi toată discuția)
Dezavantajele unui secretar de unitate administrativ teritoriala enache ramona enache ramona As dori sa stiu daca exista cumva un proiect de lege care sa,,repare''dezavantajele facute secretarilor de unitati administrativ teritoriale .Pentru a fi ... (vezi toată discuția)