avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vechime in functia de secretar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vechime in functia de secretar

Vechimea in functia de secretar al unitatii administrativ teritoriale este luata in considerare la concursul organizat de CSM pentru a accede in magistratura
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 26 Septembrie 2010
ba io cred ca da :)
mihaicalinescu2005 a scris:

ba io cred ca da :)


Să dea Domnu să fie aşa. Ai ceva argumente?
Raspuns CSM :

DIRECŢIA RESURSE UMANE ªI ORGANIZARE
NR. /22877/1154/2010



Doamnei X,
y@yahoo.com



Referitor la cererea dumneavoastră înregistrată sub numărul de mai sus prin care solicitaţi să vi se comunice dacă perioada de 5 ani în care aţi exercitat funcţia publică de secretar al unităţii administrativ-teritoriale constituie vechime în specialitate în vederea participării la un concurs pentru admiterea în magistratură, vă comunicăm următoarele:
Dispoziţiile art. 33 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prevăd expres şi limitativ funcţiile de specialitate juridică care permit participarea la concurs, dacă au fost exercitate pe o perioadă de minim 5 ani.
Totodată, în conformitate cu dispoziţiile art.7 pct.2 şi 14 alin l din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, precum şi procedura de numire în funcţiile de judecător şi procuror, fără concurs, aprobat prin Hotărârea nr.152/2006 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, modificată şi completată, verificarea îndeplinirii condiţiilor de înscriere la concurs este atributul exclusiv al comisiei de organizare a concursului, constituită prin hotărâre a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.
Având în vedere procedura expres reglementată de dispoziţiile legale menţionate, comisia de organizare este singurul organism care are competenţa de a analiza, aprecia şi decide asupra condiţiilor de participare la concurs, pe baza actelor depuse în dosarele de concurs ale candidaţilor.


Cu stimă,

Director ,

Judecand dupa raspunsul dat (s_mari) sunt sanse ....:D . dar nu mi se pare in regula sa lasi la latitudinea unei comisii de organizare a concursului sa decida acest aspect
Cred ca i se va respinge dosarul , intrucat art.33 alin.1 din Legea nr.303/2004 nu prevede si persoanele care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Administratiei Publice Locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada in care esti secretar de comuna reprezinta vechime in functii juridice? Valentin Iftimiu Valentin Iftimiu Articol unic. – La articolul 116 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura - secretar u.a.t. s_mari s_mari Vechimea de 5 ani in functia publica de secretar al unităţii administrativ-teritoriale este luata in considerare la examenul de admitere in magistratura? ... (vezi toată discuția)
Dezavantajele unui secretar de unitate administrativ teritoriala enache ramona enache ramona As dori sa stiu daca exista cumva un proiect de lege care sa,,repare''dezavantajele facute secretarilor de unitati administrativ teritoriale .Pentru a fi ... (vezi toată discuția)