avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dezavantajele unui secretar de unitate administrativ ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dezavantajele unui secretar de unitate administrativ teritoriala

As dori sa stiu daca exista cumva un proiect de lege care sa,,repare''dezavantajele facute secretarilor de unitati administrativ teritoriale .Pentru a fi secretar(functie publica de conducere ) iti trebuie studii juridice si masterul in studii juridice sau administrative , plus o vechime de minim 2 ani (la comuna) , 5 ani etc , in specialitatea studiilor juridice .Bun :pentru admiterea in magistratura vechimea unui consilier juridic este recunoscuta , cea a sefului sau -secretarul , nu! Pentru evitarea stagiaturii in avocatura, mandatul unui primar sau viceprimar -da, cel al secretarului -nu! au guvernantii nostrii idee ce face un secretar ? De la legalitatea tuturor documentelor care se emit in primarie, consiliul local, fond funciar , asistenta sociala, cultura , stare civila :trebuie sa le facem pe toate! Rusine sa le fie ! Cate cunostinte juridice dobandeste un viceprimar in 4 ani ? Va spun eu =0!
Sa auzim de bine!X-(
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 17:24, 24 Iulie 2011
legea nr. 215/2001
"Art.116
(1^1) Perioada în care persoana cu studii superioare juridice ocupă funcţia de secretar, precum şi funcţii de conducere din aparatul propriu de specialitate al unităţii administrativ-teritoriale/subdiviziunii administrativ-teritoriale constituie vechime în specialitate."
e destul de reparatoriu?
pentru ocuparea unei functii publice de conducere de secretar al unitatii administrativ-teritoriale, alta decat comuna, se cer 3 ani vechime in specialitatea studiilor superioare juridice sau administrative, nu 5... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in functia de secretar secretaruat secretaruat Vechimea in functia de secretar al unitatii administrativ teritoriale este luata in considerare la concursul organizat de CSM pentru a accede in magistratura (vezi toată discuția)
Admitere magistratura - secretar u.a.t. s_mari s_mari Vechimea de 5 ani in functia publica de secretar al unităţii administrativ-teritoriale este luata in considerare la examenul de admitere in magistratura? ... (vezi toată discuția)
Perioada in care esti secretar de comuna reprezinta vechime in functii juridice? Valentin Iftimiu Valentin Iftimiu Articol unic. – La articolul 116 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ... (vezi toată discuția)