avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract management director la desfiintarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract management director la desfiintarea serviciului public deconcentrat

Buna ziua!
Contractul de management al directorului coordonator (nu este functionar public ci este contractual) al institutiei in cadrul careia lucram a incetat prin ordin al ministrului, ca urmare a desfiintarii serviciului public deconcentrat.
Dorim sa ne spuneti cate zile de preaviz are dreptul si daca pentru perioada de preaviz trebuie platit cu salariul integral, inclusiv indemnizatia de conducere? La terminarea perioadei de preaviz cand i se face fisa de lichidare trebuie sa primeasca si banii pentru concediul de odihna aferent lunilor pe care le-a lucrat in institutie? Predarea-primirea bunurilor pe care le-a avut pe inventar se face pe baza de proces verbal si se include in fisa de lichidare? Va rugam sa precizati si articolele de lege! Va multumim anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:35, 2 Septembrie 2010
Persoana respectiva are si contract individual de munca sau nu?
Nu are.
Am omis sa mentionez ca i-a fost incheiata cartea de munca asa ca din cate stiu nu mai beneficiaza de preaviz.
Daca nu este angajat cu contract individual de munca, nu cred ca i se aplica prevederile codului muncii referitoare la concediere,preaviz, concediu, etc.
Ce inscrieri i s-au facut in carnetul de munca?...
Are vreo clauza referitoare la preaviz sau concediu de odihna in contractul de management?
Nu exista un temei legal pentru nota de lichidare, doar este utila in practica...
Directorilor coordonatori care au incheiat un contract de management li se aplica prevederile Codului muncii.

ART. IV - OUG nr. 105/2009
...............................................
(7) Contractul de management este asimilat contractului individual de muncă şi conferă titularului vechime în muncă şi în specialitate.


Art. IV din OUG nr. 105/2009 si alte prevederi din acest act normativ au fost declarate neconstitutionale prin Decizia CCR nr. 1.629/2009 si au incetat sa mai produca efecte incepand cu 01.03.2010. Asa ca eu nu inteleg cum in septembrie 2010 mai putea exista un director coordonator intr-o institutie publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonante neconstitutionale mancipri mancipri care sunt ordonantele date de guvernul boc prin care au schimbat directorii din deconcentrate si apoi au fost declarate neconstitutionale ? (vezi toată discuția)
Decizia 1.629 din 3 decembrie 2009 omatei omatei conform Deciziei 1.629 din 3 decembrie 2009 directorii institutiilor publice astfel numiti sunt suspendati din functie? Daca este asa, atunci, fiind suspendati ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical în cazul contractului de management fãrã contract de muncã narcisa75 narcisa75 Salut. Am o problemă şi am nevoie de ajutorul vostru. Prin OUG 37/2009 s-a înfiinţat la unitatea unde lucrez, funcţia de director coordonator. S-a emis ... (vezi toată discuția)