avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ordonante neconstitutionale
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ordonante neconstitutionale

care sunt ordonantele date de guvernul boc prin care au schimbat directorii din deconcentrate si apoi au fost declarate neconstitutionale ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:52, 1 Iulie 2010
OUG 37/2009 si apoi 115/2009
multumesc mult !
Interventie moderator Am rugamintea sa nu deschideti mai multe topicuri pe aceeasi tema. Multumesc!

Directorii din deconcentrate au fost revocati din functie imediat dupa data de1 martie 2010, data cand prevederile pct. IV din OUG nr. 105/2009 au incetat sa mai produca efecte intrucat s-a implinit termenul de 45 de zile prevazut de art. 147 din Constitutie. In unele functii de conducere ale serviciilor publice deconcentrate au fost numiti interimari, in alte cazuri au fost deja numiti alti directori. Deci, depinde, de la serviciu public deconcentrat la altul.

mancipri a scris:
guvernul boc se lauda ca vor da afara mii de bugetari. directorii numiti prin OUG 37/2009 si 115/2009 , ordonante care au fost declarate neconstitutionale , au drept de semnatura ? ce va face un bugetar din subordinea acestora care va fi dat afara si decizia de incetare a contractului de munca va fi semnata de unul din acesti directori. va fi legala o asemenea decizie ?


avocatPetre a raspuns:
daca a fost declarata neconstitutionala respectiva OUG, evident ca respectivul director numai poate semna deciziile de desfacare a contractelor de munca ale functionarilor aflati in institutia unde a fost numit director

Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca mai exista directori coordonatori in deconcentrate (si exista in toate directiile de statistica din judete), ordinele emise de acestia referitoare la reducerea salariilor cu 25% pot fi atacate in instanta pe motiv nulitate a documentelor respective ?
PS : Mentionez ca acesti directori au fost numiti in baza OUG 37/2009 si 105/2009.
@VlaicuVasile

Toate actele semnate de directorii la care faceti referire, nu numai deciziile prin care vor fi puse in aplicare prevederile art. 1 din Legea nr. 118/2010, sunt anulabile. Competenta apartine sectiei de contencios administrativ a tribunalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare pe functia de director executiv pin pin Inainte de intrarea in vigoare a OUG 37/2009 am detinut functia publica de director executiv. Ulterior prin OUG 37/2009 coroborat cu OUG 105/2009 functia de ... (vezi toată discuția)
Decizia 1.629 din 3 decembrie 2009 omatei omatei conform Deciziei 1.629 din 3 decembrie 2009 directorii institutiilor publice astfel numiti sunt suspendati din functie? Daca este asa, atunci, fiind suspendati ... (vezi toată discuția)
Directori deconcentratre geomed geomed care directori de deconcentrate intra in categ de functionari publici? inspectoratele scolare, directori de spitale judetene sau municipale, registrul auto ... (vezi toată discuția)