avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce perioada trebuie sa lucrezi in caz de demisie la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce perioada trebuie sa lucrezi in caz de demisie la noul loc de munca pt. a beneficia de somaj?

Am lucrat la o firma timp de doi ani si pe data de 01 septembrie am fost fortata sa-mi dau demisia.Daca peste ceva timp reusesc sa ma angajez la o alta societate si ma angajeaza cu contract pe perioada determinata de o luna pot fi trimisa in somaj mai apoi?
S-au ce sfat puteti sa-mi dati ca sa primesc somaj?
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 10:58, 3 Septembrie 2010
da cim pe perioada determinata
=D>
Contractul expira automat dupa o luna , cine ma trimite in somaj firma sau merg eu la somaj ?Care ar fi procedura?
se va intocmi dosarul de somaj asa cum va fii cerut la data respectiva! :)
maryang a scris:

=D>
Contractul expira automat dupa o luna , cine ma trimite in somaj firma sau merg eu la somaj ?Care ar fi procedura?


Pentru depunerea dosarului la somaj veti merge dvs nu angajatorul. acesta fiind obligat sa va elibereze carnetul de munca sau adeverinta de vechime (in lipsa carnetului) , precum si adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Trimiterea in somaj este doar o expresie. Asa cum a explicat freeelis, angajatorul emite decizie de incetare a contractului individual de munca, elibereaza carnetul de munca si adeverinta cu stagiul de cotizare. Restul ramane in sarcina angajatului.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul si cartea de munca anewday anewday Sper ca puteti face legatura intre acest topic si cel referitor la concedierea mea dupa intoarcerea din CIC. Cand am fost ultima data la firma si am semnat ... (vezi toată discuția)
Documente pentru indemnizatia somaj sorineldobre sorineldobre am citit pe un site care sunt documentele necesare pt. alcatuirea dosarului de acordare a indemnizatiei de somaj si nu am mai vazut : 1.dovada achitarii ... (vezi toată discuția)
Stagiul si actele necesare pentru somaj dorel13 dorel13 In ultimele 24 de luni,o persoana a lucrat de pe 06 mai 2010 pana pe 15 mai 2011,dupa care si-a luat concediu fara plata pana pe 20 august. Poate intra in ... (vezi toată discuția)