avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume familie

Cum as putea proceda si cat m-ar costa sa-i retrag fostei sotii numele meu de familie? Cu toate ca in cererea de divort ea ceruse sa revina la fostul ei nume, la prima (si ultima infatisare) s-a razgandit, iar eu, ca fraierul, am fost de acord sa-mi pastreze numele...#-o
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 18:38, 5 Septembrie 2010
Daca nu ati rezolvat lucrul acesta in timpul procesului acum e tarziu,fosta dvs. sotie poate sa pastreze numele cat timp vrea schimbarea acestuia se decide doar prin consimtamantul ei.
daca hotararea de divort e definitiva si irevocabila, iar in ea scrie ca va pastreaza numele, asa ramane. dvs nu mai aveti ce face.
doamna, daca doreste sau o rugati dvs, poate sa-si schimbe numele pe cale administrativa
puteti aplica cu ea un joc prin care sa obtineti reactia inversa..sa ziceti: fa! pana la urma tot cu numele meu ai ramas, tot a mea esti.. sa vezi dupa aia ce se ambitioneaza sa-si schimbe numele de familie, in orice nume, numai sa nu o mai cheme ca dvs.. sau: imi pare bine ca ai ramas cu numele meu de familie.. asa vor sti toti barbatii ca ai fost femeia mea si ca inca iti pare rau dupa mine daca ai decis sa mi pastrezi numele.;)
De acord intru-totul cu "antevorbitorii" mei.
Din pacate, odata ce ati fost de acord cu pastrarea numelui dobandit prin casatorie de catre sotia dvs, numa aceasta poate sa isi schimbe numele pe cale administrativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume la doi ani dupa divort otilia321 otilia321 Buna seara! Dupa doi ani de la divort fratele meu vrea sa-i ceara in instanta fostei sotii sa renunte la numele de familie dobandit prin casatorie si sa revina ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume pe cale administrativa dupa divort fara acordul sotului ContSters424832 ContSters424832 Buna ziua, Am si eu o nelamurie lagata de numele fostilor soti dupa divort. In anul 2011 am divortat...la acea vreme sotia nu a cerut si nici eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare nume de familie dupa divort laurio laurio buna ziua! in urma divortului am fost de acord ca fosta sotie sa-si pastreze numele meu de familie; dupa o perioada m-am recasatorit, actuala avand acelasi ... (vezi toată discuția)