avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare nume de familie dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare nume de familie dupa divort

buna ziua! in urma divortului am fost de acord ca fosta sotie sa-si pastreze numele meu de familie; dupa o perioada m-am recasatorit, actuala avand acelasi nume de familie; fosta nu cred ca si-a schimbat starea civila pt ca imi vin somatii de la banci pe actuala mea adresa pt neachitarea unor credite pe numele fostei; fapt care imi creeaza neliniste in familie cat si prejudicii; pot deschide o actiune impotriva ei pt a-mi recupera numele?
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 23:20, 10 Noiembrie 2012
Nu mai puteţi să vă retrageţi acordul dat , privind purtarea în continuare a numelui de către fosta soţie. Dacă fosta soţie şi-a schimbat c.i. şi starea civilă, dar a rămas figurând cu acelaşi domiciliu, de aceea primiţi acele citaţii la dvs. acasă.Va trebui , atunci când va avea un alt domiciliu declarat, ca aceste citaţii să înceteze să mai vină la domiciliul dvs. , până atunci, ele vor fi trimise la ultimul domiciliu declarat al persoanei pe numele căreia sunt emise.
Domiciliul meu actual nu este fostul domiciliu comun,ea a ramas in locuinta care a fost domiciliul nostru. Ea a facut o actualizare de date la banca la cateva zile dupa ce m-am recasatorit declarand adresa de resedinta adresa mea actuala si ca si numar de contact a dat numarul meu de telefon. Este evident ca aceasta schimbare nu a fost facuta decat ca sa imi provoace un conflict in familie.
In plus datorita faptului ca am o meserie datorita careia sunt mai mult plecat din tara conform normelor bancare poate declara la banca ca suntem inca casatoriti dar eu plecat fiind din tara poate lua un credit nou oricand eu figurand ca si sot...pot fi oricand tras la raspundere.
Chiar nu exista nici o cale de a-i retrage numele?
nu se poate retrage numele dar duceti la banca hotararea de divort legalizata, rugatii pe cei de la banca sa solicite de la evidentaq populatiei adresa de domiciliu a debitoarei si nu veti mai fi deranjat
Nu, pentru că există autoritate de lucru judecat , păstrarea numelui a fost decisă printr-o hotărâre irevocabilă. Este un drept câştigat al fostei soţii.
Pe fosta soţie însă , nu văd că nu ar putea ea însăşi să renunţe la acest drept, solicitând, pe cale administrativă, pentru motive temeinic justificate, schimbarea numelui de familie.
Aveti in acele hartii numele si filiala bancii, faceti un efort si mergeti la banca cu hotararea de divort, actul de casa.. ma rog, ce acte considerati necesare care sa dovedeasca ca realitatea e alta .. ca stare civila si situatie locativa a fostei, banca se poate sesiza si sa-i faca plangere penala.. fie numai pentru fals in declaratii, fie chiar pt inselaciune, fct de caz.
Sigur aceste credite n-au fost contractate in timpul casatoriei cu dansa, nu ?

Alte discuții în legătură

Urgent, urgent,urgent dupa divort, poate sa-si pastreze fosta sotie numele sotului chiar daca acesta este casatorit cu altcineva???? flori2 flori2 Fosta sotie a sotului meu nu a revenit la numele avut anterior casatoriei dupa pronuntarea divortului chiar daca acest lucru este mentionat in hotarirea ... (vezi toată discuția)
Nume purtat anterior alemate1974 alemate1974 Am divortat de fosta sotie acum 5 ani. Dupa divort ea a ales sa-mi pastreze numele. Avem o fetita de 8 anisori care normal imi poarta numele. Credeti ca este ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui gabriela_marc gabriela_marc Dupa divort am pastrat numele fostului sot. La recasatorie doresc sa iau numele actualului sot impreuna cu numele meu de fata. Este posibil? Unde sa ma ... (vezi toată discuția)