avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie vecini....exista vreo solutie??
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie vecini....exista vreo solutie??

Buna seara!
Ma confrunt cu o problema destul de serioasa..,vecinii de deasupra ma inunda. Pur si simplu imi 'ploua' in casa. Stau cu oale si ulcele in care sa curga apa.
Ce este de facut in aceasta situatie?
Vreau sa i dau in judecata si doresc sa ma sfatuiti cum sa procedez in acest caz
Banuiesc ca primul pas ar fi sa fac o reclamatie la politie.....
Nu am facut o pana acum crezand ca ne inteegem cu vorba buna, dar deja inundatia mi a stricat 3 tavane si cred ca faianta din baie sta sa cada.
Nici asigurare nu am....inca...
Astept sfaturile dvs
Inca ceva...este neaparata nevoie de un avocat care sa ma reprezinte in procesul care vreau sa l intentez?
Voi rezolva ceva cu procesul?imi voi recupera daunele?


stima
Nu trebuie sa faceti reclamatie la politie,mergeti direct la judecatoria de unde apartineti si depuneti plangere impotriva vecinilor pt recuperarea pagubelor aveti nevoie si de un avocat care sa va reprezinte pt castigarea procesului.Daune desigur ca vor fi recuperate.
Spuneti mi va rog si de ce acte am nevoie
ce trebuie sa pun la dosar?
trebuie sa deschideti un proces civil. in cadrul acestuia, veti plati o taxa judiciara de timbru (aprox. 7% din suma solicitata). se adauga costul unei expertize (sau, poate, veti scapa doar cu un deviz de lucrari, care ar acoperi prejudiciul).
dupa obtinerea hotararii judecatoresti, va veti recupera banii mergand la un executor judecatoresac si daca vecinii au venituri pe care executorul sa le popreasca.
Inainte de a face actiune in instanta incercati totusi sa vorbiti cu vecinul care va inunda. Sesizati presedintele asociatiei si solicitati ajutorul pentru verificarea si reparatia instalatiei. Poate e o avarie a instalatiei comune si-o rezolva asociatia.
Faceti aceste demersuri cu asociatia in scris. Incercati sa primiti si raspunsuri de la asociatie si de cla vecin tot in scris pentru ca, daca nu se rezolva, aceste inscrisuri va pot folosi intr-un eventual proces. Si nu neglijati incheierea unei asigurari care v-ar putea proteja fara sa mai umblati prin instante.
Si eu m-am confruntat 2 ani la randul cu asemeanea problema, vecinii(de fapt chiriasii lor) ma inundau, nu stiu nici acum daca din cauza lor sau a tevilor comune.
Eu am avut asigurare si am apelat la ei si am rezolvat in sensul ca m-au despagubit, dar atentie anul urmator iti vor majora prima de plata din acest motiv, au spus ca merg in instanta si ei mai departe pentru recuperarea pagubei numai pentru sume mari(la mine pentru 400roni tot la mine vor veni la anul sa le dau mai mult, nu-i corect, dar asa se intampla).
La mine la asociatie, administratorul imi zice sa ma ocup singur sa aduc pe cineva sa repare toata instalatia si sa platim toti propietarii, ca nu-i treaba lui sa se ocupe, iar mi se pare nedrept, ca doar el e platit sa se ocupe si de asta, nu?
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
miki3, utilizator

Alte discuții în legătură

Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Ma inunda vecinul, dar nu recunoaste gabaghi gabaghi BUNA ZIUA.ne-am restructurat apart.de 4 luni,si ne inunda vecinul deasupra noastra,el nu recunoaste ,zice ca nu e vina lui si cica e vina blocului:O si ca e ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)