avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua. Am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Care este procedura in cazul partajului prin invoiala partilor. Eu si sotul meu suntem separati din 2008. Intre timp, eu am achizitionat singura o garsoniera si el o masina. Acum dorim sa divortam de comun acord. Cum procedam?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:44, 6 Septembrie 2010
Introduceti actiunea la judecatoria ultimuli domiciliu comun, daca macar unul dintre dvs mai locuiti acolo, sau la domiciliul paratului.Tx timbru 39 lei+0,3 bani timbru judiciar+actiune+certificat casatorie original.
Simplu ! Formulti o actiune de divort,unul dintre dvs.,si mentionati si acest amanunt,ca sunteti de comun acord sa divortati. Partajul il puteti include in aceeasi actiune,ori il puteti dezbate ulterior,in alta actiune.
Puteti face o lista cu toate bunurile ce vreti sa fie impartite,si sa specificati ce opreste fiecare dintre dvs.,facand mentiunea ca sunteti de comun acord ca partajul sa fie cel mentionat de dvs.
Problema este,daca aveti copii,va fi putin mai greu,dar daca va angajati un avocat,totul va fi ok.
Mai simplu,acum exista si MEDIATOR. Deci,puteti merge impreuna la un mediator si acela stie ce trebuie sa faceti pentru a termina mai repede totul.
Explicati mediatorului toate aspectele.
Bafta.
Va multumesc din suflet pentru sfaturi. Nu avem copii iar solutia medierii mi se pare simpla, eleganta si civilizata. Va multumesc!
Partajul voluntar poate imbraca atat forma unei tranzactii incheiate intre parti in fata instantei, chiar in cadrul procedurii divortului, in care procedura, ca actiune accesorie acesteia se cere si partajul, fie forma unui partaj voluntar incheiat ulterior pronuntarii divortului (actiunea de partaj nefiind prescriptibila si putindu-se introduce oricand, la cererea partii interesate). Aceasta a doua forma se poate incheia, pe langa caile mentionate de colegii mei si in fata unui notar public, printr-un act de partaj voluntar.
Personal va recomand prima varianta, a unui partaj incjeiat printr-o tranzactie, cerut concomitent cu procedura divortului.
Va multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu copil minor mirelagonzalez mirelagonzalez ambii parinti sunt de comun acord sa divorteze cu partajul si cresterea copilului deasemenea.cum se procedeaza?la notar doar sau si la tribunal? (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)