avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + partaj

Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa pun capat acestei casnicii pentru ai asigura un climat de dezvoltare optim copilului. Mentionez ca avem un copil in varsta de 2 ani, iar bunurile comune constau in doua apartamente pe care le platim prin credit. As dori sa aflu cum ar trebui sa procedez in acest caz si cum vor fi impartite cele doua aprtamente la care noi avem credite (un credit este luat de catre mine iar celalalt de catre sotul meu).
In cazul in care apartamentele sunt luate prin credit mai trebuie sa platesc taxa de timbru la partaj? As putea afla care sunt noile taxe de timbru in acest caz?
Va multumesc anticipat pentru ajutor. Cu stima, Cris
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:17, 11 Noiembrie 2009
in primul rind faceti cerere pentru desfacerea casatoriei. partajul bunurilor se poate face concomitent cu actiunea de divort sau separat de actiunea de divort. consider ca in acest caz va puteti intelege cu sotul dv. in sensul ca unul din dv. sa beneficieze de un imobil si celalalt de al doilea imobil. puteti sa va intelegeti asupra acestui lucru comunicind judecatorului acest fapt. partajul voluntar se va consemna in hotarire urmind ca fiecare sa achite ratele la bunul pe care il are in proprietate. sfatul ar fi sa va intelegeti asupra bunurilor de impartit pentru a evita cheltuielile inutile. un alt sfat, zic eu mult mai bun, este sa va adresati unui mediator.
Imi puteti spune in acest caz cine joaca rolul de mediator (cui ar trebui mai exact sa ma adresez pentru ca nu sunt familiara cu aceasta procedura)
in ceea ce priveste divortul, avand in vedere ca exista un minor, acesta nu se va putea realiza de comun acord.
unul dintre dvs va trebui sa investeasca instanta cu actiunea de divort, solicitand desfacerea casatoriei din culpa celuilalt sot /culpa comuna.
tx de tb 39 ron + tb judiciar + onorariu avocat .
in cadrul actiunii de divort se poate solicita ca si cerere accesorie , incredintarea minorului si obligarea paratului la plata pensiei alimentare .

referitor la partaj : acesta se poate realiza pe cale amiabila atat prin intermediul instantei cat si la notariat .
daca cadeti de acord cu sotul dvs in privinta masei partajabile, va trebui sa depuneti o tranzactie la primul termen, de care instanta va lua act .
si in acest caz se plateste taxa de timbru care este in cuantum de 3% din valaorea partajabila, dar se va restitui integral .
daca nu veti cadea de acord cu sotul in privinta partajului, taxa este aceeasi cu specificarea ca nu se va restitui .
insa reclamantul poate solicita paratului restituirea cheltuielilor de judecata .
imi puteti recomanda va rog un avocat bun care sa ma ajute in aceasta problema?
Aveti o lista de avocati activi pe acest forum...vedeti care activeaza in orasul dvs., cititi ce raspunsuri a dat si va puteti forma o opinie personala.apoi il contactati.eu zic ca e mai bine sa apreciati dvs.

Alte discuții în legătură

Cum pot divorta fara mari cheltuieli? bogzoiu costel bogzoiu costel sunt casatorit de 15 ani,am 2 copii in varsta de 14 ani si vreau sa divortez de sotie.bunurile dobandite le pastreaza ea,copiii raman la ea vreau doar sa scap ... (vezi toată discuția)
Partaj prin notar sau tribunal? cum e mai ieftin? elenusht elenusht Buna ziua, As vrea sa-mi acordati un sfat. Sotul meu a decis ca e mai bine sa ne despartim drumurile si trebuie sa ne divortam. Nu avem copii, insa avem ... (vezi toată discuția)
Care este solutia? xmagx2001 xmagx2001 Eu impreuna cu sotul meu am luat anul trecut un imprumut si am construit o casa care momentan este la \"rosu\"(el este titularul si eu imputernicit) si din ... (vezi toată discuția)