avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cesiune venit din contract de colaborare -> taxe si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cesiune venit din contract de colaborare -> taxe si impozite?

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la cesiunea venitului dintr-un contract de colaborare. Sa zicem ca o persoana este pensionata anticipat, dar lucreaza in regim de colaborator (persoana fizica, nu PFA) cu o companie oarecare (exista un contract de colaborare). Din cate am inteles, in urma schimbarilor recente de impozitare, el ar urma sa piarda dreptul la pensia anticipata (asa este?).

O solutie propusa de cineva, ar fi cesiunea venitului catre o alta persoana, printr-o hartie de mana (ceva de genul "Subsemnatul, cesionez toate drepturile ... catre X") inmanata societatii cu care acesta colaboreaza. In urma acestei hartii s-ar face un contract de cesiune intre companie si colaboratorul sau. Este posibil asa ceva? Cat este de legal? Ce implicatii are pentru persoana catre care se cesioneaza venitul in cauza (taxe, etc)?

Alte discuții în legătură

Despre dreptul de autor tzuku51 tzuku51 Sotia mea lucreaza la o firma si are un venit net destul de bun. Managerul unei alte firme a contactat-o si i-a propus sa o angajeze,oferindu-i un ... (vezi toată discuția)
Declaratie de cesiune xntcristina xntcristina Buna ziua ! In anul 2008 m-am inteles cu admin unei SC sa cumpar de la firma respectiva ( are activitate principala transporturi cu taxiuri ) un autoturism ... (vezi toată discuția)
Asocierea unui srl cu asociat unic cu un alt srl cu asociat unic contima contima Buna ziua! Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: stiu ca este un caz mai rar, insa o persoana asociat unic (cetatean roman) al unui srl din ... (vezi toată discuția)