avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Despre dreptul de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Despre dreptul de autor

Sotia mea lucreaza la o firma si are un venit net destul de bun.
Managerul unei alte firme a contactat-o si i-a propus sa o angajeze,oferindu-i un venit(salariu) mai mare decat cel din prezent,dar sa precizeze cat ar dori sa aiba in mana(netul).
Plata se vrea sa se faca in doua: o suma oarecare sa fie platita pe stat de plata iar restul pe "drept de autor",cu contract de prestari servicii(sau de colaborare-nu a precizat),firma platind toate darile.
Ce inseamna "plata pe drepturi de autor"? Te trezesti cu niste bani primiti,fara sa platesti dari la stat si fara sa fii luat in evidenta la fisc(PFA,II,etc)?Pentru ca firma sa faca o plata,trebuie sa emita un ordin de plata,iar ordinul se emite pe baza de factura.
O firma poate sa incheie un contract de colaborare(prestari servicii) cu un angajat propriu?
Intreb toate astea pentru ca nu vreau ca sotia sa umble pe la fisc,sa primeasca cod fiscal(CUI),declaratii,etc.
Va multumesc.
este sa aiba
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:45, 14 Aprilie 2015
Cititi acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita pe ora la contracte de prestari servicii lauricafl lauricafl Buna ziua. Poate cineva sa imi spuna daca la contractele de prestari servicii este limita de 150 lei pe ora, sau nu? Se plateste si sanatate, sau doar ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu o firma externa - cum pot face sa evit pfa? sabrina_ionescu sabrina_ionescu Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu un sfat referitor la cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Vreau sa incep o colaborare cu o ... (vezi toată discuția)
Pfa - ce implica un contract de colaborare? Ade13 Ade13 Sunt traducator autorizat de Ministerul de Justitie, persoana fizica autorizata , locuiesc in Ploiesti si am primit de curand oferta unui contract de ... (vezi toată discuția)