avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asocierea unui srl cu asociat unic cu un alt srl cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asocierea unui srl cu asociat unic cu un alt srl cu asociat unic

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: stiu ca este un caz mai rar, insa o persoana asociat unic (cetatean roman) al unui srl din Romania doreste sa ia ca asociat un alt srl, tot cu asociat unic (cetatean italian) cu sediul in Italia. Mai precis doreste sa cesioneze 10 parti sociale firmei din italia, deci sa ia ca asociat firma -ca entitate juridica si nu asociatul ca persoana fizica. Am intrebat si la norariate si mi se spune ca nu e posibil asa ceva, ca trebuie sa se faca cesiune clasica, adica asociatul firmei din Romania sa-l ia asociat pe cel italian, si NU firma acestuia. Ce parere aveti dumneavoastra, cu mai multa experienta?
Stiu ca o societate poate avea ca asociat unic o societate comerciala, insa intrebarea este daca se pot asocia doua societati, ambele cu aociati unici? Si cum va aparea in contractul de cesiune? Ceva gen `subsemnatul, identificat cu.... asociat al firmei romanesti SC .... cesioneaza 10 parti sociale lui SC..... cu sediul in italia, reprezentata prin ........., identificat cu....`? Va rog mult dati-mi un raspuns cit mai concret si rapid, daca este posibil. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 16:28, 4 Mai 2009
vedeti contractul de asociere in participatiune
Parerea mea e ca se pot cesiona o parte din partile sociale ale unei societati cu asociat unic catre una care are tot un asociast unic. Va rezulta o societate comerciala cu doi asociati , respectiv cele doua societati(reprezentate prin asociatii lor).
Adresati-va la Registru de care apartineti, va redacteaza ei contractul de cesiune, eliberandu-ve un act constitutiv actualizat.
Art. 14 Legea 31/1990

(1) O persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.

(2) O societate cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana. Deci nu va incadrati la nici o categorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune sau exprimare incorecta? contima contima Rog frumos elucidati-ma si pe mine intr-o problema. Cineva doreste (dar poate nu s-a exprimat bine..) sa cesioneze 90 % din partile sociale ale firmei sale ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Srl cu asociat unic Alexandru1984 Alexandru1984 Salut. Am mare nevoie de un sfat. Situatia ar fi urmatoarea: un srl din romania are ca asociat unic echivalentul unui SA dintr-un alt stat UE. Acolo este ... (vezi toată discuția)