avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inregistrare contract inchiriere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inregistrare contract inchiriere

Buna ziua.
As vrea sa inchei un contract de inchiriere. Problema ar fi ca locuinta pe care vreau sa o inchiriez este in Iasi, iar proprietarul locuieste in Suceava.

Este posibil sa inregistram acest contract la Adm. Financiara in Iasi ?

Din cate stiu la inregistrarea contractului, personalul de la Finante cere sa fie prezenti si chiriasul si proprietarul (daca nu e intocmit la notar).
Nu mi se pare prea normal sa merg eu in Suceava.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cypriusbv , utilizator 19:19, 6 Noiembrie 2010
Contractul de inchiriere se depune la DGFP unde este inregistrat fiscal proprietarul, respectiv la adresa sa de domiciliu, nu are importanta unde este situat imobilul.
La depunerea actelor la Finante se prezinta doar proprietarul, chiriasul nu are nici un motiv sa insoteasca proprietarul, acesta din urma trebuind doar sa semneze niste declaratii tipizate si sa vizeze contractul de inchiriere.

Multumesc.
Din pacate la Radauti (de unde este proprietarul) solicita un contract facut la notar.
Se pare ca nu toata lumea din Romania este la curent cu legile.

Va rog sa imi spuneti unde anume este specificat faptul ca este suficient sa se prezinte doar proprietarul.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de închiriere mia_bv mia_bv Pentru ca contractul de închiriere încheiat între proprietar şi chiriaş să producă efecte juridice este suficient să conţină doar semnăturile celor ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere marinicad2002 marinicad2002 Am un apartament in Sibiu, pe care vreau sa-l inchiriez cu contract... ; intrebare: unde inchei acel contract, la Sibiu, unde am apartamentul sau in ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere apartament Marcam Marcam Buna ziua, Puteti sa ma jutati cu un model de contract de inchiriere apartament intre persoane fizice. Este suficient daca inchei contractul cu chiriasul si ... (vezi toată discuția)