avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul?

Buna ziua!
Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si sa-mi raspundeti dvs. daca am sorti de izbanda.

In anul 2009 m-am titularizat pe catedra de cultura civica (post complet 18h, viabilitate 4 ani) la Grup scolar+Sc. I-VII (structura). Prezentandu-ma la post am primit de la directoarea scolii o adeverita catre isj din care reise ca postul meu are doar 10 ore. (6 la grp scolar + 4 la scoala gimnaziala din structura). ISJ-ul mi-a dat in completarea normei ore la alte 3 scoli, ramanand in fapt doar cu 4 ore din postul meu initial (cele de la scoala din structura), iar cele 6 ore au fost date profesorului de socio-umane (cel putin asa mi-a spus directorul ca a facut incadrarea. Mentionez ca in cadrul scolii sunt singurul titular pe cultura civica
In urma Consiliului Profesoral din februarie catedra de cultura civica a intrat in restrangere de activitate ramanand doar 6 ore. (Niciodata nu am avut cunostinta de activitatile de la grupul scolar , eu predand la scoala structura aflata la 12 km distanta).
Prin aprilie m-a chemat directoarea la isj sa semnez ca am luat la cunostinta situatia postului meu (adica ca s-a restrans si au ramas 6 ore…atunci am aflat pt prima data). M-am prezentat cu dosarul la ISJ pentru solutionarea cererii de transferare pentru restrangere de activitate. In sedinta publica din 5 mai 2010 am luat in completarea celor 6 ore ramase ica 12 ore distribuite la alte trei unitati scolare in judet.
Prezentandu-ma la 1 sept. 2010 cu noua decizie la scoala unde sunt titular, am aflat de la colegi ca in anul scolar 2009-2010 a fost o d-na prof. pe catedra de cultura civica ca suplinitor avand norma completa de predare (cultura civica+ optionale). D-na respectiva preda de multi ani Cultura civica in acea unitate scolara…
Imi pun intrebarea: Cum a fost posibil ca unui suplinitor sa i se gaseasca 18 ore iar eu ca titular sa predau in 4 scoli? Cum e posibil ca un post vacantat si cu viabilitate 4 ani sa ramana doar cu 6 ore? Pot contesta in instanta acesta situatie, mai ales ca au trecut de mult cele 30 de zile? ISJ-ul nu m-a sustinut, directiunea scolii nici atat. Sunt deranjati de intrebarile mele privind incadrarea respectivei d-ne pe orele de civica.
Totodata au refuzat sa-mi faca incadrarea pe cele 6 ore ramase din postul meu initial pe motiv ca nu-i ajung orele prof. titular de socio-umane…si chira si asa facandu-i completarea cu ore de civica tot mai raman 2 ore pe care mi-au spus ca i le vor da tot ei ca ore suplimentare (tin sa precizez ca eu am sustinut examen de titularizare pe civica, iar d-na de socio-umane pe alta disciplina).
Ce pot face d.p.d.v. legal si juridic pentru a-mi recupera postul avand in vedere ca au existat cele 18 ore pe care a fost suplinitoarea plus cele 4 ore de la scoala stuctura unde am predat eu anul trecut!
P.S. pe 9 sept 2010 am sesizat ISJ-ul si sindicatul pentru a verifica situatia catedrei mele.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Autor, utilizator
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 18:08, 11 Septembrie 2010
sa ii actionati in instanta ar fi singura posibilitate.
dar stiam ca termenul este de 30 de zile ...decizia de restrangere e din mai 2009
sunt alte termene pentru situatii ca a mea?
termenul incepe sa curga de la data comunicarii. cand vi s-a comunicat?
prin aprilie, nu mai retin data, am semnat de luarea la cunostinta...

dar nu faptul ca s-a restrans postul ma deranjeaza ci faptul el exista in momentul cand eu a trebuit sa alerg in 4 scoli si suplinitoarea avea 18 ore, si acum exista dar e tinut pentru acea suplinitoare care nu are dreptul sa fie pe acele ore...nu pot dovedi cu nimic

pot cere instantei o verificare a incadrarilor personalului didactic si totodata in urma constatarilor anularea deciziei de restrangere? pentru ca anul trecut au fost 22 de ore si acum au ramas doar 6 din spusele directiunii

plus ca nu pot dovedi eu cu nimic ca acea d-na a fost incadrata.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Autor, utilizator
Puteti cere verificarea oricaror acte. Aici e vorba de fals in incrisuri. Daca sunteti titular, trebuie sa vi se asigure cele 10 ore. Faptul ca vi s-a restrans catedra, dar existau ore pentru intreaga norma didactica atrage raspunderea atat a directorului, cat si a isj. Daca asta va ajuta, procesele care au ca obiect litigii de munca se castiga, de regula, de catre salariat. Eu as sesiza si Parchetul.

Alte discuții în legătură

Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Titularizare educatoare conf art 253 ne_interesant ne_interesant Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de ... (vezi toată discuția)
Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)