avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... restrangere activitate invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

restrangere activitate invatamant

Buna ziua,
In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la scoala desfiintata si care este titular cu 1/2 norma la acea scoala si 1/2 la alta ) si cadrul de la scoala care va deveni PJ ( care primeste elevii de la scoala desfiintata) si care are norma intreaga - titular la aceasta scoala.
As dori sa stiu cine intra in restrangere de activitate si cine ramane titular al scolii
Din cate stiu eu cel care este titular la 2 scoli va intra in restrangere de la scoala care se desfiinteaza. si i se va acorda1/2 norma la alta scoala . Dv-stra stiti exact cum este.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: nicascoala , utilizator 23:56, 28 Ianuarie 2013
In acest moment nu exista o metodologie a miscarii personalului didactic... Asteptam si vom vedea :(
In mod normal, daca scoala devine structura, n-ar trebui sa va afecteze incadrarile.
Daca scoala se desfiinteaza, atunci intrati in restrangere de activitate.
Dupa metodologia (am reusit s-o gasesc ieri), restrangerea de activitate se solutioneaza ca a doua etapa, dupa transferuri (la cerere).
Aveti posibilitatea sa va depuneti dosar de transfer (astfel ati beneficia de post mai avantajos -depinde si de specialitate si de oferta ) si, in cazul in care nu se solutioneaza in prima etapa, puteti sa solicitati post la restrangere.
De ce nu va depuneti dosar de reintregire norma?
multumesc pt raspuns, Scoala mea nu se desfiinteaza iar eu am aici catedra intreaga..Alta scoala se va aronda la a noastra iar profesorii de acolo au catedra la scoala respectiva ( care se arondeaza la a noastra) ca si completare ( ptr ca sunt doar 4 clase acolo ) si titulari sunt la alta scoala.Deci ei vin la noi si vom avea concurs de dosare? pe fiecare obiect deci vine prof care a predat la scoala dewsfiintata? nu mai inteleg nimic...cineva zicea ca legea spune ca mai intai intra in restrangere cei cu catedra in 2 scoli .. deci ei nu noi care avem catedra la scoalanoastra.
Da Doamne sa-si rezolve toti posturile ca stiu cum e..
Daca sunt titulari la alta scoala decat cea care va deveni structura, nu e problema PJ sa rezolve. Colegii isi vor completa norma la o alta scoala.
Daca sunt titulari, e posibil sa evitati restrangerea asa cum am zis mai sus, desi nu vad cum ar fi titulari, decat pe catedre-mozaic. Si aici e discutabil, pentru ca se completeaza pe arie curriculara, nu la intamplare.
la scoala care se va desfiinta si se va aronda la noi un cadru didactic ex geografie are 1.2 norma adica 9 ore si e titular acolo si in alta scoala titular cu 1.2 norma.
El va veni la scoala noastra caci se arondeaza la noi si va fi concurs de dosare ptr restrangere cu prof titular de geografie cu norma intreaga de la noi? asta e problema .Eu am citit ca cel care intra in restrangere in urma comasarii este cel cu titulatura in 2 scoli.nu prof de la scoala noastra care are toata catedra aici.
Mi se pare absurd asa deaorece pe fiecare obiect va fi cu 1 prof mai mult decat erau Cei care vin la noi toti functioneaza in 2 scoli- alta scoala si cea care se desfiinteaza.Mi se pare normal sa ramana cu scoala care nu se desfiinteaza unde au 1/2 norma si cealalta jumatate sa o ia la completare fara sa mai strice catedrele la scoala noastra care sunt catedre intregi.
Chiar ca nu mai inteleg nimic.
va multumesc ptr raspuns.Daca aflati ceva cu restrangerea celor care functioneaza in 2 scoli va rog sa-mi spuneti.

Alte discuții în legătură

Completare norma in invatamant viorelnd viorelnd Sunt profesor titular cu decizie pe doua specializari: fizica si informatica. Situatia catedrelor/titularilor este urmatoarea: - pe informatica sunt 2,07 ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea legii in invatamant alex1333 alex1333 Sunt cadru didactic , titular in doua unitati , iar la una dintre ele am ramasa fara ore, deci in completare de norma, primita la cealalta unitate la care sunt ... (vezi toată discuția)