avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrari contabile la lichidare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrari contabile la lichidare

O societate comerciala, aflata in procesul de lichidare, trebuie sa intocmeasca bilantul de lichidare cu toate conturile pe 0. Problema a intervenit la inchiderea contului 4551, aici se regasesc banii creditati societatii de catre asociati. Intrucat societatea nu dispune de bani pentru a inapoia datoria catre asocoati, acestia renunta la imprumut si astfel banii vor fi inregistrati in contul 758'Alte venituri..'Se constituie impozitul pe profit iar acesta trebuie achitat, dar din ce bani?
Din nou asociatii trebuie sa crediteze firma, iar contul trebuie inchis pe 758 si iarasi acelasi proces?Va rog daca ati mai intalnit aceasta situatie care a fost solutia, sau se poate si in alt mod. Multumesc
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:40, 17 Septembrie 2010
ca sa-si faca cineva o idee, ar trebui mai multe date, e putin probabil sa ramana bani de restituit asociatilor, care sunt soldurile existente innainte de asta?
Lichidatorul stie ce are de facut, asa ca lasati-l sa-si faca treaba.:wave:.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balanta su sold 0 la o firma radiata ciobanc ciobanc societatea a fost suspendata la 01 iunie 2009; de 3 luni ma chinui sa o radiez ;mi se cere balanta cu sold 0??? ce fac cu capitalul social (101) cu 117??,dar ... (vezi toată discuția)
Creditare srl nou infiintat TechBoss TechBoss Asociatul unic, care este si administrator, imprumuta SRL-ul nou infiintat cu 1000 lei din care foloseste 300 lei pentru achizitia de echipamente. In luna ... (vezi toată discuția)
Balanta de lichidare nicolpa nicolpa Am demarat actiunea de lichidare,radiere.Urmeaza sa se intocmeasca bilantul de lichidare si va rog sa ma ajutati sa inchid conturile cu sold. Sold pe 1012,pe ... (vezi toată discuția)