avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creditare SRL nou infiintat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creditare SRL nou infiintat

Asociatul unic, care este si administrator, imprumuta SRL-ul nou infiintat cu 1000 lei din care foloseste 300 lei pentru achizitia de echipamente. In luna urmatoare firma are venituri de 200 lei si cheltuieli de 50 lei. Banii pe care SRL-ul ii imprumuta de la asociat sunt trecuti la alta categorie decat cheltuieli si venituri? In bilantul contabil SRL-ul este pe profit cu 150 lei? Cum se calculeaza profitul in cazul in care asociatul imprumuta din nou firma?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:04, 9 Decembrie 2021
banii creditati firmei , cei 1000 lei sunt evidentiati separat intr-un cont contabil - 4551 Asociati conturi curente . Nu se amesteca cu veniturile firmei sau chletuielile ( nu afecteaza profitul ) . Asociatul isi poate scoate banii creditati oricand , cand are sold in caserie sau in banca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile la lichidare marisas marisas O societate comerciala, aflata in procesul de lichidare, trebuie sa intocmeasca bilantul de lichidare cu toate conturile pe 0. Problema a intervenit la ... (vezi toată discuția)
O problema de inregistrare Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Ce poate sa faca un contabil daca patronul care infiinteaza o firma (microintreprindere) in anul 2013, abia azi, in 2014 îi aduce documente la ... (vezi toată discuția)
Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)